Wysłany: Nie Lut 05, 2012 15:33 [Rover 45] Co sądzicie o tym autku z ogłoszenia?
Witam, jestem tutaj nowy, pierwszy temat wiec jesli cos nie tak to prosze o wyrozumiałość. A wiec do rzeczy. od dawna przymierzam sie do kupienia sobie jakiegos stylowego autka bardzo spodobały mi się przede wszystkim Rover 45 ale 75 tez mnie kreci.
Tutaj przykład jednego z tych który mnie zainteresował:
link
Pewnie nie wszystko co tam jest napisane to prawda wiec prosze o info
Co o nim sądzicie?
Chciałbym kupic jakies autko w granicach 12tys złotych moze polecacie cos innego?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lut 05, 2012 15:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wydaje mi się że silnik 1.6 to 109KM a nie 110KM,poduszki powietrzne napisane że 4,myślę że są 2.Wersja standard,nawet nie ma halogenów.Brak oznakowania na tylnej klapie 45,powinno być po prawej stronie.Wiem bo sam mam 45 z 2001 roku.To tyle na wstępie co zauważyłem na tych zdjęciach i opisie.POZDRAWIAM.
Jeśli autko ma być max do 12tyś to trudno będzie znaleźć 75-tke godną polecenia. O Roverku 45 się nie wypowiem gdyż nigdy nie miałem z takowym do czynienia. Osobiście uważam ze w tej cenie to najbardziej stylowym autem jakie można kupić jest lancia lybra.
mysle że to co w opisie jest wystarczyłoby mi na cieszenie się autem. nie mam zbyt wielkich wymagań przy takiej założonej kwocie nie ma co sie spodziewać full opcji
To by było moje drugie auto. porzedni był całkowitym golasem a jedynym wyposażeniem z wyzszych sfer była klima (w sumie nie miało co sie zepsuć )
Co do drugiej wypowiedzi.
Lancia Lybra?
hehe nie potrzeba mi az tak wielkiego wozidła a poza tym trudniej chyba znalezc jak roverka. w moim woj znalazłem moze z 5.
Sprawa jest prosta.Przyjmując tą kwotę 12000zł.Rover 45 będzie na pewno świeższy rocznikiem od 75.Ale musisz jeszcze mieć jakąś kasę na: wymianę rozrządu,i innych drobiazgów które na pewno wyjdą.75 od 45 jest bardziej komfortowa.Wybór należy do Ciebie.POWODZENIA.
tutaj zamieszczam ten sam tylko w innym ogłoszeniu
link2
bordowy i zielony z wyglądu nie są złe. nie sa zniszczone, ale musisz obejrzeć. tak jedno jak i drugie są to auta pokolizyjne. musisz jechać z kimś i osądzić jakie mniej więcej były szkody po wypadku. zielony zrobiony ładnie, bordo juz na pierwszy rzut oka widać że niezbyt dobrze poskładany tył i przód. zielony mam wrażenie że ma kierownice od r400 i chyba klapę tylną. no i według mnie masz naprawdę nie mało kasy bo szukasz auta bez LPG ani o tym nie wspominasz.
probuje róznych konfiguracji z tym rodzajem paliwa. zastanawiałem sie nawet nad dieslem ale koszty utrzymania tych aut jest wiekszy niestety. (pompa, turbo i inne zabawki). Co do tej kwoty to szukam samochodu tak do 10 bez instalacji gazowej. Wolę zainwestować tą dodatkową kase 2-3 tys na nową instalację niż dokładać do niepewnej która byłaby juz zamontowana w samochodzie.
probuje róznych konfiguracji z tym rodzajem paliwa. zastanawiałem sie nawet nad dieslem ale koszty utrzymania tych aut jest wiekszy niestety. (pompa, turbo i inne zabawki). Co do tej kwoty to szukam samochodu tak do 10 bez instalacji gazowej. Wolę zainwestować tą dodatkową kase 2-3 tys na nową instalację niż dokładać do niepewnej która byłaby juz zamontowana w samochodzie.
myslisz cycu myslisz. zagazuj, a nie bedziesz zalowac
R 45 super autko mam go od pół roku. wymieniłem mu tylko rozrzad , oleje i filtry ale w kupowanym samochodzie to normalka. pali na dotyk nawet w te mrozy co były. kup diesla bo benzyna duzo spala o R75 juz nie mówie koło 10 l
mysle ze w tych czasach i prognozach na przyszłość lepiej nie pakowac sie w diesla ale dzieki za porade. moze jak trafi sie cos fajnego to moze wezme to pod uwage.
[ Dodano: Pon Mar 05, 2012 21:34 ]
witam, ponownie. wracając do tego pierwszego zielonego z tym silnikiem. i włąsnie chodzi mi tutaj o silnik. wyczytałem na wiki ze spalanie tego silnika srednie wynosiło (jak był nowy oczywiscie) w granicach 7.5L w cyklu mieszanym. czy jest to w ogóle mozliwe jak to jest z tym u was?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum