Wysłany: Pią Mar 02, 2012 11:15 [R600] Prawa szyba problem
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam, posiadam w moim roverze z przodu elektryczne szyby, jednak prawa się nie podnosi, poprzedni właściciel mówił coś o jakiś rolkach, możecie pomóc co dokładnie i gdzie muszę dostać żeby to naprawić?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Mar 02, 2012 11:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Też miałem z tym problem pekają plastikowe kołkja na rolkach, musisz rozebrać boczek i wykręcić 6 śrub w drzwiach 4 na środku dwie po prawej stronie potem odłaczyć zlączke i wyjąć mechanizm ja naprawiłem to za pomocą śruby którą uciołem i podkładkami narazie mi działa w taki sposób nawaliłem pełno smaru na to
Jasne że tak. Bo jak jest w dole to ma tendencję do kantowania. Miałem tak samo w prawych drzwiach. Jak rolka jeszcze bardziej wyszczuplała to już się kantuje od początku.
Witam mam podobny problem z szybami, niestety aż 2 przednie naraz, tylko że jestem posiadaczem Hondy Accord i tu pytanie, czy wymiary kółka podane wyżej, będą takie same w moim aucie i z jakiego materiału je wykonać
Ja z kolei mam taki problem z szybą prawą z przodu, że przy opuszczaniu wciąga tylko przód i szyba idzie w dól krzywo, a przy zasuwaniu wychodzi ona za ramkę szyby tak jakby miala wypaść cala
to też przez tę rolkę ?
Na allegro i na http://hondaaccord-strefa.pl/ był gostek, który produkował gotowe rolki do szyb i po wymianie służą one do końca życia auta - polecam. Trzeba go poszukać, popytać na ww. forum.
_________________ Lincoln Continental `77 *** M-B 320E *** M-B E500
Zapytajcie na forum hondaaccord-strefa.pl tam był gość, co sprzedawał rolki i to dobre rolki - 2szt ok 30zł zapłaciłem, trzymają do dziś i będą trzymać - lepsze niż fabryczne.
[ Dodano: Wto Maj 15, 2012 01:27 ]
Aaaa.. widzę, że już o tym pisałem
_________________ Lincoln Continental `77 *** M-B 320E *** M-B E500
Teraz pamiętam - to właśnie ten gostek - rzetelny, uczciwy, a jego rolki przeżyją całe auto
Mogę potwierdzić.
Uczciwy, konkretny i miły gość.
Rolki dzisiaj dotarły, ale jest jedno ale - są plastikowe!
W sumie nie ma to większego znaczenia skoro stare plastiki wytrzymały 10 lat.
Te nowe tyle już nie muszą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum