Wysłany: Czw Mar 29, 2012 19:30 [R75] Uszczelka bagnetu-miarki oleju
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam
Czy rurka od bagnetu oleju posiada uszczelkę w miejscu wchodzenia do miski olejowej ?
w Rave nie mogę nic na ten temat nie wiedzę
Mam uwalony silnik olejem od strony bagnetu i pocenie zaczyna się na wysokości styku rurki od bagnetu z silnikiem
_________________ Rover 75 2.0i
SPAMU¦
Wysłany: Czw Mar 29, 2012 19:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Odmy są ok tylko na styku miski z rurką od bagnetu jest mokro reszta sucha więc stawiam na to że jest tam uszczelka , mechanik mówił że nie może znależć takiej części i stawia na uszczelkę miski olejowej czyli mamy mechanik vs ja
Wysłany: Czw Mar 29, 2012 20:35
ENU napisał/a:
Dziękuję sprawdzę
jak by była lużna , to wciśnij rurkę i dokręć śrubę mocowania rurki ( 12 na rys. ).Można też wyciągnąć cały ten zacisk i wymienić jego oring uszczelniający.
Witam
Kiedyś spadł mi bit z klucza i poleciał sobie w silnik. Jak go szukałem przez koło to przy okazji zobaczyłem że mi się poci silnik na połączeniu rurka bagnetu-misa. Chyba przez to też cały cas miałem przekłamanie poziomu oleju na bagnecie o 1cm bo rurka nie siedzi do końca w gnieździe.
Chciałbym ja przy wymianie oleju wyczyścić i włożyć do końca, tamtym razem ręką nie mogłem jej ruszyć, trzyma ją pewnie ta śruba 12 i moje pytanie czy jest do niej jakiś swobodny dostęp z dołu (np z poziomu kanału) bo z góry nie ma dostępu żeby kluczem podejść. I czy przy wkładaniu rurki też trzeba wciskać kołnierz żeby weszła czy tylko się go wciska przy wyciąganiu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum