Chodzi ci o tą olejową rozumiem? Niestety nie mam jej bo nie wziąłem jej od mechanika. Mówi ż eprzy wyciąganiu się rozwaliła całkiem a tak była trochę uszkodzona. Co z tego jak nadal mam pierdzenie, fakt że mniej, ale jest. Może teraz to ten wkłąd, tylko już szkoda mi kasy żeby znów w coś ładować, a niech się rozsypie i spokój!
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 01, 2012 14:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Powiem szczerze że już lachę na to położyłem. Ileż to można ładować kasy w samochód. Żebym miał pojęcie i warunki to można było by się bawić a tak .....Trudno się mówi niech pierdzi, taki los
sprawdzić powinieneś czy nie jest zerwana ta ostatnia poducha bo jak jest to za chwile powtórka z rozrywki i wszystkie znowu będziesz wymieniał. Ale nie koniecznie u tych twoich "fachmanów" bym diagnozował
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Ale ta ostatnia poducha to znaczy która? Ni eiwem moze u mnie teraz jest ta akustyka od tego wkąłdu z tedgumu. i co w takim przypadku też coś z tym robić?
jest jeszcze poduszka lewa przy skrzyni . Jak nie wymieni się jednej uszkodzonej to lecą następne.
mowa o tej, a tedgumową zostaw w spokoju
MG TF 160 srebrny pocisk
No właśnie o jaką chodzi? Pewnie znów trzeba ściągać tą jeb....ą osłonę silnika. Moi majstry tego nie lubią!
[ Dodano: Nie Kwi 01, 2012 19:14 ]
Mma prośbę. Może ktoś mi napisać albo dać jakiś rysunek ile i gdzie mieści się w 75 tych poduszek?
[ Dodano: Nie Kwi 01, 2012 19:26 ]
Jeszcze jedno, bo już mnie to wk....a, czy mozna podnieść auto na podnośkiku i ruszać w locie, a mechanik z dołu będzie patrzył i słuchał czy coś wpada w wibracje i pierdzi? Czy to się nie uda bo nie ma takiego obciążenia jak ruszanie po drodze?
przesadzacie teraz to tak trudno wpisać w allegro poduszka rover 75 lewa?
proszę http://allegro.pl/rover-7...2204466759.html markozalko, proszę tu masz schemat przy okazji lewej poduszki http://www.tomateam.pl/sk...l=silnik&c=1644
swoją drogą na allegro schematy też znajdziesz a nawet całe komplety poduszek, wpisałem w szukajkę allegrowa poduszka silnika rover 75 i znalazłem. Nie no powiem wam ze mi ręce opadają jak wy nie dajecie rady szukać na allegro
[ Dodano: Nie Kwi 01, 2012 19:32 ]
markozalko napisał/a:
Jeszcze jedno, bo już mnie to wk....a, czy mozna podnieść auto na podnośkiku i ruszać w locie, a mechanik z dołu będzie patrzył i słuchał czy coś wpada w wibracje i pierdzi? Czy to się nie uda bo nie ma takiego obciążenia jak ruszanie po drodze?
zawsze można, w moim freelu tak mi drżenie wydechu sprawdzali
[ Dodano: Nie Kwi 01, 2012 19:33 ]
a jak bez obciążenia nie będzie dźwięku to na 99% poduszka silnika
MG TF 160 srebrny pocisk
Dobra Sknerko, a powiedz mi czy gołym okiem poduszkę skrzyni biegów (rozumiem że się nazywa lewa poduszka) można wyczaić? Czy znów muszę wydaać ze 200 zł i ją założyć i okaże się że to nie to??? Pytam bo ręce mi opadają
Wiesz ja nie mam diesla więc nie widziałem tej poduszki na oczy ale patrząc na nią na fotkach to trzeba kawał breszki i naciągnąć i będzie widać czy jest sztywna, czy nie jest spękana, czy inne. Pęknięcia dyskwalifikują jednoznacznie taka poduchę a sprężystość porównać z tą nową tedgumu i wiesz czy jest nie taka jak powinna być.
[ Dodano: Nie Kwi 01, 2012 19:58 ]
markozalko napisał/a:
Czy znów muszę wydaać ze 200 zł i ją założyć i okaże się że to nie to???
po co 200pln poducha kosztuje używana kilkadziesiąt złotych i w taką z dość młodego rocznika bym zainwestował chyba że są wkłady tedgumu to bym taki wkład przemyślał. Za wymianę tez nie powinni więcej jak 50pln wziąć, w moim freelu za wymianę poduchy 20pln mi policzył
MG TF 160 srebrny pocisk
Powiem ci że wcześniej też nie liczyli mnie za wiele, ale teraz chyba odrabiają. Za wymianę ostatniej, czyli olejowej zapłaciłe 65 zł.I teraz dolicz koszt poduchy, przesyłka, wymiana i znów będzie coś koło tego. AAAA plus wzrok mechanika - bezcenne, Qwa znów jest :)
Odnośnie lewej poduszki,jest to poduszka olejowa jeśli będzie dziurawa i olej z niej
ujdzie robi się miękka to podczas przyspieszania będzie strasznie nadwoziem telepać.Miałem ten problem,najlepiej ją wyjąć i sprawdzić,bez wyjmowania to trochę ciężko jak jest mokra to wymiana.
To w takim razie jak dał link Skerno do poduszki, jak ja zrozumiałem że jest to poduszka od skrzyni biegów. Ja pitole nerw mi brak ::)
Moż ektoś ma KONKRETNY schemat rozmieszczenia poduch w R 75 CDT
darox, ręce opadają, lewa strona auta to ta co siedzi kierowca w Polsce, prawa to strona pasażera w Polsce. Poduszka olejowa jest po prawej stronie.
MG TF 160 srebrny pocisk
Link podany przez sknerko pokazuje dokładnie lewą poduszkę na której wisi skrzynia biegów i jest to poduszka olejowa!.Wiem bo sam ją wyciągałem,miala malą dziurę przy sprawdzaniu sączył się olej i zasysała powietrze.Nic mi się nie pomyliło.
[ Dodano: Nie Kwi 01, 2012 21:04 ]
Po prawej stronie tez jest olejowa to nie podlega dyskusji.Wiem jak sie okresla lewą i prawą strone auta
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum