Świece, przewody, palec i kopułka są w porządku Dawno wymieniane Skoro to się dzieje na benzynie i na gazie to w układzie zapłonowym trzeba szukać przyczyny.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
ok jutro bd miał czesci kopułke palec kable i cewke na próbe a mam jeszcze pytanie potrzebuje do rovera skrzynie ze szpera niewiecie gdzie mozna kupic i w miare po pieniadzach
Przerywanie i szarpanie to za zapewne Overboost, masz już stare popękane wężyki pomiędzy westgate'em a ssąsym. Westgate, jest to taka puszeczka pomiędzy turibiną a blokiem, do niej dochodzi taki gumowy przewód który steruje jego pracą. Na pewno pomoże wymiana tego przewodu, aż do samego kolektora ssącego, po drodze będziesz miała jeszcze elektroniczny regulator doładowania.
nie widziałem takiej puszki jest taka czarna puszka pod sciana grodziowa pod sterownikiem abs tylko własnie nie wiem co to jest
[ Dodano: Pon Kwi 23, 2012 17:55 ]
koledzy mam pytanie ile powinna dawac pompka paliwowa cisnienia w 2 litrówce na turbie
[ Dodano: Pon Maj 07, 2012 08:48 ]
wymieniłem kable swiece kopułke palec i dalej przy 4 tysiacach obrotów dławi i sarpie czy moze to wina sondy podczas jazdy szarpnie czasami przy 4 tys spuszcze z gazu i idzie do 6 tys
Wysłany: Sob Cze 16, 2012 10:34
yuo220 napisał/a:
wymieniłem kable swiece kopułke palec i dalej przy 4 tysiacach obrotów dławi i sarpie czy moze to wina sondy podczas jazdy szarpnie czasami przy 4 tys spuszcze z gazu i idzie do 6 tys
Wygląda na klasyczny overboost.
Dla testu odłącz zawór EBC a wężyk idący z westgate podłącz do przepustnicy ( w miejscu skad wchodził wezyk z EBC, 3ci wężyk idący od EBC do puszki filtra powietrza zaślep wkrętem. Jak przy takim podłączeniu nie zadławi się podczas jazdy z pełnym gazem, to masz do wymiany zawór EBC - wtedy najlepiej kupić zawór MBC.
_________________ Rover 220XW Coupe 2.0 TURBO - 206KM/313Nm 0.88bar T25
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum