Wysłany: Wto Maj 08, 2012 19:45 [R200 Coupe]Regulacja tylnej klapy - da się?
Typ: T Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1994
Zakupiłem dziś drogą kupna tylną klapę do swojego Tomcata w bardzo ładnym stanie i do tego w identycznym kolorze.Moja radość prysła, gdy po założeniu okazało się, że:
1.z lewej strony ladnie pasuje do nadwozia,z prawej odstaje do gory na jakies 3-4mm
2.wewnętrzna krawędź klapy obciera o mocowanie szyby tylnej
3.dół klapy,przy zamku, obciera zderzak i zostawia na nim ślady
generalnie załamka.da się coś z tym zrobić?opuścić na śrubach czy coś?ma to jakąś regulację?jak odkręcałem "starą" klapę to pod zawiasami były takie podkładki z blaszki,może dać ich więcej?
aż się boję pomyśleć, co będzie jak się wezmę za wymianę drzwi...:P
SPAMU¦
Wysłany: Wto Maj 08, 2012 19:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
mówisz o tych gumowych odbojnikach?to nic nie da,bo z tej strony z której jest za wysoko w ogóle takiego odbojnika,jak sie okazuje, nie mam:P więc nie można jej niżej opuścić żeby ładnie licowała.a poza tym to niestety nie rozwiązuje problemu ocierania o podstawę szyby,co jest bardziej uciążliwe....:(da się coś innego z nią zrobić?
a gdzie tam, na zawiasach mozna cos wyregulowac?
ja tam widze tylko 4 srubki,,,
nie dalo sie tego sprawdzic przed kupnem chyba...a jakbym ja probowal naciagnac czy cos??
a gdzie tam, na zawiasach mozna cos wyregulowac?
ja tam widze tylko 4 srubki,,,
nie dalo sie tego sprawdzic przed kupnem chyba...a jakbym ja probowal naciagnac czy cos??
nie duzo ale mozna naciągnąć klape? hehhe musz to zobaczyć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum