Wysłany: Wto Maj 15, 2012 14:03 [R220] Nagły wzrost mocy przy ruszaniu
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam, słowem wstępu (jak to bywa we wszystkich moich postach)
Mój R220SDi zbiera się dość wolno, ale na forum usłyszałem, że to norma no i ok. Aż do pewnego dnia (jakieś 2tyg temu) wrzuciłem 1 i auto dostało takiego kopa, że się przestraszyłem i wcisnąłem hamulec, coś ala nitro. Przez kilka najbliższych dni znowu mułowate ruszanie i powtórka z rozgrywki, dzisiaj to samo z tym, że udało mi się zmierzyć mniej więcej czas. Ruszyłem z jedynki auto dostało kopa biegi 2,3,4 itd. Setkę osiągnąłem w ok 8,5sek, a jako że jestem młodym kierowcą i nie umiem jeszcze sprawnie mieszać biegami mój dotychczasowy "rekord" to 11,5sek. Co może być tego przyczyną? Odrzucam paliwo bo zawsze tankuje ekodiesla (yyy... pisząc tego posta czytam właśnie, że ekodiesel to syf, no ale cóż, człowiek uczy się na błędach), jakaś deregulacja turbosprężarki?
Proszę nie pisać: coś Ci się ubzdurało itd. bo kolega był świadkiem
Pozdrawiam.
_________________ Dobry wywiad to podstawa do wygrania każdej wojny...
SPAMU¦
Wysłany: Wto Maj 15, 2012 14:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Wto Maj 15, 2012 14:31
predatoraf, jeszcze trzeba by wziąć pod uwagę że licznikowa setka nie pokrywa się z tą rzeczywistą, weź kogoś ze stoperem, GPS'a i zróbcie kilka pomiarów, będzie wiadomo dokładnie ile toto ma do 100-ki .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum