Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: wszystkie
ostatnio znalazłem taki filmik http://www.youtube.com/watch?v=DrK_n925gLQ i dodaje jako ciekawostkę, jakby ktoś szukał sposobu jak takie coś zrobić to jest chyba najprostszy i samemu chyba go też zastosuje.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 21, 2012 13:05 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Myślę, że to coś takiego może być, zwykłe siłowniki kalpy do R75 mają siłę w granicach 400N a te mają 1650 tylko inne mocowanie jest... http://moto.allegro.pl/bm...2324993277.html
_________________ Sprzedam Radia z Androidem do Rovera 75 / BMW e46
A stosował ktoś u siebie taki sterownik co podał pazdziOh? Ciekawe czy nie będzie później problemu z odpaleniem auta.
Ja miałem taki centralny w R600 montował mi to elektromechanik i nie miałem żadnych problemów wszystko chodziło tak jak powinno zasięg pilota nie był duży tak około 3-5 metrów.
Jakby ktoś robił takie sprężyny, żeby się sam bagażnik otwierał to bym się na to pisał
_________________ Sprzedam Radia z Androidem do Rovera 75 / BMW e46
Ja miałem taki centralny w R600 montował mi to elektromechanik i nie miałem żadnych problemów wszystko chodziło tak jak powinno zasięg pilota nie był duży tak około 3-5 metrów.
nie no zwazywszy na to, ze teraz jest czasem mniej jak 1 metr, to 3-5 to dla mnie byłaby bajka;-)
_________________ "bo gdybym zginął to opiekuj się moją rodziną..."
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Sob Cze 09, 2012 16:27
Dobre, ale do poliftowych, gdzie bagażnik otwiera się nie kluczykiem, przekręcając, w starszych, to chyba bezsensowne, bo i tak albo trzeba kręcić kluczykiem, albo z środka otwierać...
Pewnie kwestia dobrania optymalnych parametrów sprężyn metodą prób i błędów.
Klapa w najniższym położeniu od razu nie wystrzeli ale trochę wyżej idzie już szybciej do góry ( zależy oczywiście jakie sprężynki będą zamontowane...)
Pomysł sam w sobie jest genialny w swojej prostocie. Tylko, że z tego co pamiętam po dłuższym użytkowaniu ujawniają się wady mocnych sprężyn...
Jeśli chodzi o otwieranie z pilota to nie problem wystarczy tylko zmienić moduł komfortu na lepszy.
W sumie to najlepsze byłyby elektryczne siłowniki klapy. Tyle, że to trochę drożej wychodzi.
Przy wersji "sprężynowej" zamykanie odbywa się ręcznie i trzeba użyć większej siły przy zamykaniu ze względu na dodatkowe sprężyny
_________________ Kontakt: 780177880 email wiadomość nadmiarowe części, gadżety i akcesoria do Rovera 75 i MG
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum