Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1998
Witam!
Po raz kolejny mam problem z odpaleniem MG F.
Zgasł w trakcie jazdy.
Kiedyś miałem taki przypadek, okazała się do wymiany kopułka i palec rozdzielacza. Wymieniłem to jakieś 3 miesiące temu. Sprawdziłem cewkę, jest okej. Po odkręceniu kopułki okazało się, że palec rozdzielacza stoi w miejscu. Co robić? Da się to samemu naprawić?
Pozdrawiam.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 23, 2012 17:38 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No dobrze, ale kiedy kręcę rozrusznikiem, bądź zostawiam auto na biegu i ruszam nim do przodu, palec powinien się obracać. Bynajmniej przy poprzedniej naprawie tak było.
no to jesli pasek nie jest pekniety a tylko luzny to odkrecilo ci sie duze kolo pasowe na wale i spadlo kolko rozrzadu, bedziesz mial kuuupe szczescia jak glowicy nie bedziesz musial zdejmowac
_________________ '99 r400 16k16 sedan JFR na czesci ( anglik ) pytac na priv
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum