Wysłany: Czw Cze 14, 2012 14:30 [214]Braki w filtrze powietrza
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 1997
Witam porównywałem niedawno auto moje i mojego kolegi (dwa roverki 214) i zauważylem u siebie brak jakiejś rurki co jest przyczepiona do filtra powietrza. W zasadzie nie wiem czy to jakoś wpływa na pracę silnika a może moc? Bardzo proszę o odpowiedzi
SPAMU¦
Wysłany: Czw Cze 14, 2012 14:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 27 razy Dołączył: 08 Sie 2010 Posty: 562 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: Czw Cze 14, 2012 20:53
A masz gaz? Bo w tym miejscu ludziska wycinają żeby auto się zbyt dużą dawką powietrza nie dusiło Nie jest to potrzebne jakoś szczgólnie, może tak zostać
A masz gaz? Bo w tym miejscu ludziska wycinają żeby auto się zbyt dużą dawką powietrza nie dusiło Nie jest to potrzebne jakoś szczgólnie, może tak zostać
Mam autko zagazowane, czyli co mi radzicie lepiej dokupic te czesc czy jezdzic bez tego, jak to za bardzo za nic nie odpowiada to chyba nie oplaca mi sie kupowac tej rurki??
Dużego wpływu na ilość zasysanego powietrza to to mie ma. Ta puszka na dole jest pewnego rodzaju kompensatorem podcisnienia. Tłumi szmery ssania. Jeżeli założysz to będzie trochę ciszej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum