Wysłany: Pon Cze 18, 2012 17:18 [R214] problem z podnoszeniem/opuszczaniem szyby
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 1998
Witam,
to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość. od dwóch dni jestem właścicielem rovera 214 i mam problem z szybką otóż przednia szyba od kierowcy nie opuszcza się jak i nie zamyka się. są to szyby sterowane elektrycznie. co to może być za problem jakie części wetualnie muszę zakupic. proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony przez jacubus Wto Cze 19, 2012 05:35, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Cze 18, 2012 17:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
witam, niestety to nie bezpiecznik..wymieniłem na nowy i dalej nic. dodatkowo zauważyłem że jak pare razy trzasne drzwiami (w sensie zamykam je) to szyba się opuszcza sama
zdjałem boczek w sensie to obicie drzwi. do jej metalowe części przykręcony jest jakaś puszka i od niej wychodzą 2 wiązki kabli i idą do tego mechanizmu opuszczającego szybe. obwąchałem tą puszkę i jakby byl swąd spalenizny. tylko teraz pytanie.. jak ta puszka się nazywa ? i gdzie można ją kupic?
ta puszka to integralna częśc podnosnika do szyb, musisz szukac jesli to od kierowcy to Lewego Elektrycznego podnosnika do szyb od takiej wersji drzwiowej jaka masz
ja znow mam takie pytanie jesli szyba zamyka sie krzywo ,tzn nie domyka sie przy slupku , to moze byc wina podnosnika ze juz jest na wykonczeniu i nie ma sily jej podniesc?na prowadnicach probowalem szybe przesunac ale tez nie pomaga gdy ja recznie przesune w strone słupka wtedy jest ok
tak podnosnik masz już wyjechany,tam jest taki krzyzak i prowadnica która jest przykrecona do szyby wszystko sie porusza na 2 plastikowych kółeczkach,radze zmienic ,kiedys w zime tak miałem asz szyba s padła chciałem ją podniesc i pekła
dzieki Bogdan , takie mialem wlasnie przeczucie ze to podnosnik, bo ktos juz widze manewrowal tam, ( powyrywane sciezki w w drzwiach, cos tam nadspawane i takie pierdoly, w kazdym badz razie bede szukal podnosnika;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum