Oskar, zależy gdzie malujesz. Ostatnio za 15' zapłaciłem 300zł za malowanie z piaskowaniem.
W tamtym roku w innym miejscu za 16' zapłaciłem 240zł. W tym zakładzie za sztukę płaci się 15'-50zł, 16'-60zł, 17'-70zł.
Cena za "proszek"?
_________________ Pozdrawiam,
Adam
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 27, 2012 22:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Czw Cze 28, 2012 00:03
brkzzz napisał/a:
fr0sch, jaki masz kolor nadwozia do tego?
Auto mam w kolorze srebrnym (jak na foto w awatarze).
Oskar napisał/a:
fr0sch, ile kosztuje jeśli wolno spytać malowanie felg? czy rozmiar ma duże znaczenie w cenie?
Jeśli malowanie i piaskowanie wykonuje się w jednej firmie to rozmiar na pewno brany jest pod uwagę.
Ja piaskowałem u siebie w okolicy i gościu bez względu na rozmiar bierze 30zł/szt.
A malowałem w Kaliszu i kosztowało mnie to 300zł/kpl. (podkład, 3 warstwy koloru, lakier bezbarwny z filtrem UV).
Sądzę, że zbyt drogo mnie to nie kosztowało, porównując ceny w necie. A też nie miałem w czym przebierać jeśli chodzi o malowanie w kolorze innym niż czarny, srebrny. Do wyboru miałem całą paletę RAL plus jakieś struktury i wymysły.
Efekt końcowy mnie zadowala i to się liczy
Pomogła: 20 razy Dołączyła: 28 Wrz 2001 Posty: 356 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Wrz 21, 2012 08:19
brkzzz napisał/a:
Wszystko kwestia upodobań.
Mi by podobała się pełna czerń na felgach do tego grafitowego ZR.
W Wheeler Dealers robili raz Imprezę WRX grafitowy metalik, dodali czarne alu i komponowało się to naprawdę nieźle
To była jasnosrebrna impreza z czarnym pasem i czarnymi kołami. Jednak samochód był jasny.
Pomijam fakt, że felg nie było widać w ogóle, a jedynie zaciski hamulcowe. Do tego miała wywalone tylne amorki, a o nich w programie nie mówiono.
[ Dodano: Pią Wrz 21, 2012 09:17 ]
ArO napisał/a:
biała perła jest najladniejsza, czarne odpadaja
Tradycyjny biały i felgi bez kapsli i z ZRa robi się bandzior
[ Dodano: Pią Wrz 21, 2012 09:19 ]
Oskar napisał/a:
fr0sch, ile kosztuje jeśli wolno spytać malowanie felg? czy rozmiar ma duże znaczenie w cenie?
Piaskowanie i malowanie proszkowe 17-tek 300 zł/komplet.
byl na allegro ZS w kolorze zielonym z ori felami w kolorze "brudnego złota" czy cos takiego, super wygladał mi sie białe nie podobają, chyba ze ori OZ rajdowe
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
chce sie pozbyc bo mi sie znudzily ,teraz bardziej bym chcial szprychy wydaje mi sie ze by lepiej wygladał r pobawilem sie w paincie chyba zle tak niewyglada na tych felgach
hertz25, moim zdaniem Twoje aktualne idealnie pasują do R200, ale to normalne, że szukasz czegoś nowego.
[ Dodano: Czw Wrz 27, 2012 13:05 ] hertz25, tak poza tematem, podoba mi się jak pomalowałeś bębny i zaciski, wrzucałeś gdzieś dokładniejsze zdjęcia na forum?
(ja dostrzegłem je w ogłoszeniu w dziale "giełda")
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum