Wysłany: Pią Lip 06, 2012 11:52 [R620si] kłopot ze sprzęgłem POMOCY
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
pomocy..... sprawa wygląda tak wymieniłem pompę wspomagania sprzęgła oraz wysprzęglik i po tej wymianie tak jakby nie trzymało ciśnienia tzn jak wsiadam do auta rano to sprzęgło jest miękkie i działa super a po chwili jazdy robi się twarde zabiera nieco wyżej trzeba użyć siły żeby go wcisnąć i nie mogę sobie z tym poradzić co to się może dziać pomóżcie.......
Ostatnio zmieniony przez vertevill Pią Lip 06, 2012 22:58, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lip 06, 2012 11:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jeśli podłączysz wężyk do odpowietrznika i użyjesz pojemniczka na płyn to będziesz widział przy pompowaniu, że pęcherz razem z płynem wylatuje. Jeśli nie masz takiej możliwości to nie żałuj czasu i pompuj długo, wtedy będziesz miał gwarancję, że cały układ przepchałeś.
ja temat już zamykam co do waszych opinii to wszyscy grubo się mylicie nie ma to nic z odpowietrzeniem szczerze po ciężkich trudach i kombinacjach doszedłem do tego co było przyczyną twardnienia sprzęgła i nie chcę być złośliwy ale zostawię sobie tą wiedzę dla siebie a jeżeli kiedykolwiek będziecie mieć taki problem to można się ze mną skontaktować i podzielę się tą wiedzą... pozdrawiam
Wysłany: Czw Lip 12, 2012 20:46
vertevill napisał/a:
ja temat już zamykam co do waszych opinii to wszyscy grubo się mylicie nie ma to nic z odpowietrzeniem szczerze po ciężkich trudach i kombinacjach doszedłem do tego co było przyczyną twardnienia sprzęgła i nie chcę być złośliwy ale zostawię sobie tą wiedzę dla siebie a jeżeli kiedykolwiek będziecie mieć taki problem to można się ze mną skontaktować i podzielę się tą wiedzą... pozdrawiam
Ten temat z twardym pedałem sprzęgła był już przerabiany na forum mogłeś tylko poszukać! I nie pisz w tym stylu że się nie podzielisz wiedzą bo to to jest forum a forum jest stworzone do tego żeby sobie pomagać! Mogłeś lepiej sprecyzować swój problem a tak to wszystko wskazywało na zapowietrzony układ! Musiałeś pewnie wyregulować cięgno od pompy lub śrubę przy pedale sprzęgła regulacji jego wysokości, więc zejdź na ziemię koleś!
Bez sensu zarejestrowałeś się na forum żeby opisać swój problem, ludzie starali się Ci pomóc a ty sobie zostawiasz wiedze dla siebie.... Twoim tokiem rozumowania dochodzę do wniosku że lubisz jak ktos coś daje pomaga, ale coś od siebie to już jest problem.
Pozdrawiam.
Skoro znalazłeś wyjście ze swojego problemu, to znikaj z forum i nie wracaj..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum