Wysłany: Sro Lip 11, 2012 07:39 [r 416Si] Problem z immo
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam, po raz kolejny mam problem z immo w moim roverku 416 si z 97 r. Ostatnio wszystko było jeszcze ok, ale nagle samochód przestał otwierać się przez pilota. Pomyślałem, że to bateria padła, więc wymieniłem ją zgodnie z instrukcją, lecz po zsynchronizowaniu nie działały nadal piloty. Jeździłem przez jakiś czas otwierając samochód kodem, aż do czasu kiedy zatrzymałem się na stacji, aby zatankować i po powrocie immo nie chciało się odblokować. Samochód stoi teraz na parkingu i nie umiem go odblokować. Kod jest wpisywany poprawnie lecz za każdym razem immo się nie odblokowuje. Próbowałem jeszcze odłączyć akumulator na jakiś czas, lecz nadal nic. Proszę o pomoc i porady.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lip 11, 2012 07:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
[ Dodano: Sro Lip 11, 2012 15:44 ]
no bo dwa raczej by sie nie popsuly jednoczesnie. dodatkowo jesli kod tez nie dziala to szukal bym winy w centralce alarmu, ewentualnie w odbiorze sygnalu z pilota, a nie w samych pilotach
No właśnie nie otwierają. Jeden pilot na 99% jest niesprawny od jakiegoś czasu. Z drugim były problemy ale otwierał auto i odblokowywał immo. Jeśli problem z centralką, to tylko do elektryka samochodowego z tym??
Wszystkie drzwi się otwierają.
A bezpiecznik od centralki znajduje się w puszce pod maską? I który to jest bo nie kojarzę, żeby był tam jakiś od centralki?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum