Typ: SD Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1993
Witam, mój problem wygląda następująco: przy zmianie biegów często zdarza się autku zgasnąć, jeżeli tylko wcisnę sprzęgło przy wyższych obrotach to niemal pewne jest że zgaśnie, z niskich obrotów nawet uda mu się nie zgasnąć, obroty bardzo spadają na chwilkę ale dosłownie od razu stabilizują się na poziomie 750 i stoją idealnie, nie falują ani nic, macie jakiś pomysł co można by było sprawdzić ?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lip 23, 2012 08:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
warto sprawdzic krokowca , moze jest dojechany . na forum jest instrukcja jak to zrobic , mialem podobne objawy w marcu przeczyscilem i bylo ok . Teraz mam inny problem ale to juz u mnie w temacie
Wysłany: Wto Sie 07, 2012 23:47
Jeśli masz pompę lucasa a myślę,że tak to wykręć lekko śrubę odbojnikową o którą opiera sie cięgno gazu.Tą grubą. A tak wogule to ustaw pompę to ze strony volvo ale jest tak samo tyle ze na biegu jalowym ustaw pomiędzy 750-800 obrotow.
http://www.v40.pl/viewtopic.php?t=32719
[ Dodano: Sro Sie 08, 2012 00:47 ]
Jak ta śruba jest za bardzo wkręcona to będzie gasł przy zmianie biegu
no myślałem o tym żeby tak to załatwić tą śrubą, ale męczyło mnie pytanie takie czy to nie podniesie mi po prostu obrotów na biegu jałowym? a tak jak pisałem wcześniej trzyma idealnie te 750 obrotów. jeżeli uda mu się nie zgasnąć wymieniłem filtr paliwa i przez chwilkę (z 100km ) był spokój, nie zgasł ani razu. pewnie przypadek
ok po pracy będę działał bo fakt faktem odkąd kupiłem go (ponad 3 lata temu) od zawsze był tam luz, tzn. lekkie wciśnięcie pedału gazu nic nie dawało. wieczorem zdam relację
owocek no i stało się...
w końcu przestał gasnąć dzięki wielkie teraz muszę trochę linkę od gazu podciągnąć bo pedał gazu trochę lata ale to już nie powinien być problem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum