Wysłany: Sob Sie 04, 2012 21:54 [R 400 SDi 1999r] Zakup Roverka
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam wszystkich Moi drodzy do tej pory od 4 lat mam R 214 16v i jestem zadowolony z tego autka... Lecz czas na zmianę chce kupić drugie i mam na oku R400 z motorem diesla.
A więc tak
Po oględzinach auta wszystko ok
turbo fajnie chodzi
nie ściąga go
blacha ok
zawieszenie sprawdzone i jest gita ni
rozrząd miał wymieniany w serwisie przy 62 tys
wnętrze czyściutkie jak z salonu
zero rys na lakierze
pęcherzy nie ma
opony lato zima co najmniej na 4 sezony
wycieków brak
Jeśli chodzi o historie tego samochodu to sprowadzony został w 2000r do polski z francji miał przejechane 5 tys km jezdził nim facet ok 40l i obecnie ma zrobione 87 tys km co sprawdzałem na komputerze Przebieg taki mały z tego względu iż ma auto dostawcze i własny sklep spożywczy (dostawczak ponad 300 tys przebiegu) i majeszcze alfe 156 . A to sprzedaje bo jezdził najpierw tym on a odkąd ma alfe jedził tym roverkiem jego ojciec ale ze zekomo kupił coś wyższego bo staruszek i zle wsiadać....
Cena na jakąmi zeszedł po cięzkich negocjacjach to 7800zł
Na allegro stoi za8600 ale mi mówił jakbyłem u niego ze 8200....
Prosze o opinie Pozdrawiam Michał
obecnie ma zrobione 87 tys km co sprawdzałem na komputerze
Z moich informacji wynika że w R400 SDi nie da się sprawdzić rzeczywistego przebiegu z komputera. Przynajmniej w egzemplarzach z komputerem BOSCH.
sobon napisał/a:
Przebieg taki mały z tego względu iż ma auto dostawcze i własny sklep spożywczy (dostawczak ponad 300 tys przebiegu) i majeszcze alfe 156 . A to sprzedaje bo jezdził najpierw tym on a odkąd ma alfe jedził tym roverkiem jego ojciec ale ze zekomo kupił coś wyższego bo staruszek i zle wsiadać....
Ja bym to wsadził między bajki. Takie historyjki są dość mocno oklepane
Chociaż oglądając zdjęcia faktycznie wnętrze zadbane. Ale z zewnątrz wcale takiego szału nie robi.
Ja mam takie zdanie że za więcej jak 5k zł za R400 nie warto kupować chyba że jest jakiś rarytas z bardzo dobrym wyposażeniem i bez rdzy.
Tutaj kiepsko widać pedały ale wyglądają bardzo podobnie jak u mnie przy 135kkm.
Maska na wysokości rozrządu wygląda jakby była lekko nierówno spasowana z błotnikiem, maska ze zderzakiem też dziwnie się schodzi.
Na pewno nic z przodu nie było?
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Ja mam takie zdanie że za więcej jak 5k zł za R400 nie warto kupować chyba że jest jakiś rarytas z bardzo dobrym wyposażeniem i bez rdzy.
Tutaj kiepsko widać pedały ale wyglądają bardzo podobnie jak u mnie przy 135kkm.
Maska na wysokości rozrządu wygląda jakby była lekko nierówno spasowana z błotnikiem, maska ze zderzakiem też dziwnie się schodzi.
Na pewno nic z przodu nie było?
też to zauważyłem. jest coś tu kiepsko pomontowane. może nic wielkiego nie było ale coś napewno po jakimś małym dzwonie. a jeśli jest tak jak pisze w ogłoszeniu to można się pokusić i kupić właśnie takiego roverka zamiast np 45 o kilka lat młodszego a ściuchranego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum