Wysłany: Sob Sie 25, 2012 11:48 [R416] Skrzynia biegów, wypadające "kulka z kieliszka&q
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
Witam. Mam dokuczający problem ze skrzynią biegów... Mianowicie czasami gdy przełączam na bieg 5 lub wsteczny to wypada mi drążek zmiany biegów. Przyczyną jest wypadająca kulka z takiego kieliszka. Musze za każdym razem ją wciskać (znajduje się ona pod maską za silnikiem). Jeździłem po różnych szrotach ale nigdzie nie mogę znaleść tej części... Może ktos z was zna jakies namiary na kogoś kto mógłby byc potencjalnym sprzedawcą lub chociaż wie jak fachowo nazywa się ten element (łatwiej wtedy było by mi go szukać). Z góry dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony przez MakaVeli87 Sob Sie 25, 2012 12:07, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sie 25, 2012 11:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 9 razy Dołączył: 24 Sie 2010 Posty: 335 Skąd: Kraków
Wysłany: Nie Sie 26, 2012 12:19
U mnie zdarzyło się to raz... Został mi tylko 3 i 4 bieg. Udało mi się wsadzić to spowrotem i złapać dodatkowo dwoma opaskami (tretytkami), od tamtej pory problem się nie powtarza.
Pomógł: 7 razy Dołączył: 17 Sie 2008 Posty: 67 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Pon Sie 27, 2012 19:48
Jeżeli chodzi o ten element to są to cięgna wybieraka http://www.rimmerbros.co.uk/Item--i-GRID003604 - na załączonym obrazku masz cały mechanizm;-)... Powiem Ci z góry, że raczej nikt w Polsce Ci tego nie sprowadzi (ew Tomi może to załatwić). Jeżeli chodzi o regeneracje to również nie ma co liczyć, bo pytałem w kilku warsztatach i nie da rady;-)... No i na koniec jest jeszcze opcja kupna w UK i samodzielny import;-)
miałem podobne zdarzenie. Chodziło o wodzik zmiany skrzyni biegów. Rozmiar kieliszka pasował od jakiegoś Peugota więc wystarczyło obiciąć i dobrze pospawać. Wtedy rozwulkanizował mi się ów kieliszek.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum