A wizualnie, antena z przodu auta przy szybie, będzie to przyzwoicie wyglądało? Nie che jej montować gdzieś z tyłu auta bo to już całkiem nie będzie pasowało...
Ogólnie jestem zielony pod względem radyjek CB ale po kolejnym mandacie chyba się skłonię ku temu
Ja w swoim roverku 416Si zamontowelem cb radio z prawej stronu konsoli srodkowej a antene na stale zamiast spryskiwacza najwieksza zaleta tego typu montozu jest ze niewiercilem zadnych dziur
Moje rodyjko to TTI 881 a antena to lemm At1700 ok2m
na zdjeciu zaznaczylem czerwona strzalka slad ktory zostawila po sobie antena magnetyczna z gumowa oslona
jak wygląda u was - posiadaczy R416si i cb radia problem z zakłóceniami??
u mnie ściąga wycieraczki, wiatrak nawiewu, otwieranie szyb i chyba wszystkie elektryczne bajery które są w aucie.
jak jest u was, co zrobiliście żeby to ograniczyć.
W tym wątku pisał ktoś o zmasowaniu obudowy radia w freelanderze,
wiem że można podpiąć radio bezp. pod aku - ale efekt bywa różny (przewertowałem fora). może ktoś już walczył z tymi niedogodnościami i podpowie coś najbardziej skutecznego żebym nie musiał na nowo wynajdywać ognia, kołą czy innego prochu ...
cb Yosan pro 120 + SIRIO AS100
_________________ Najdalej dojechałem swym Roverkiem do ... Я л т а
Ostatnio zmieniony przez Tomahawk Nie Gru 01, 2013 10:58, w całości zmieniany 1 raz
W 45ce miałem cb intek 120 plus i wszystkie zakłócenia wyżej wymienione były strasznie denerwujące wymieniłem cb na Team ts 6M i nie mam teraz zadnych zakłóceń z czego jestem bardzo happy Team współpracuje z anteną Lemm at 1700 na magnesie, dobry zasieg i wszystko pieknie słychać. Pozdro
Male pytanko mam, dla was pewnie glupie Otoz, czym przymocowac lub jak radio cb do plastiku z lewej strony od nogi pasazera [ pilota] ?
W tym miejscu co ma kolega arturekforte
mocowaniem, które pewnie dostałeś z radiem. Tato jak kupił Unidena dostał mocowanie, przykręcił je do deski a do niego radio. Jak nie masz mocowania weź kawałek blachy, przykręć do kokpitu a do tego CB radio.
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Kwi 2011 Posty: 80 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Czw Gru 05, 2013 00:08
Markzo napisał/a:
mocowaniem, które pewnie dostałeś z radiem. Tato jak kupił Unidena dostał mocowanie, przykręcił je do deski a do niego radio. Jak nie masz mocowania weź kawałek blachy, przykręć do kokpitu a do tego CB radio.
Osobiście posiadam podstawowego Alana 109 + siakiśtam Sunker na klapie, który lada dzień będzie zamieniony na Sirio ml-145. Błagam tylko, nie zlinczujcie mnie za miejsce montażu...
Wrzucam, ponieważ od tego jest temat, tekst o linczu był z lekkim przymrużeniem oka. Aczkolwiek, takie mocowanie ma swoje zalety - i nie, ukraść, nie ukradną, bo ponieważ nie jest to radio wyższej klasy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum