Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam,
poszukuję dwóch części - bardziej drobnych.
Mianowicie potrzebuje coś takiego, jak taka spinka mocująca przedni zderzak (na zdjęciu nr 10). Bo nieładnie opadł mi z jednej strony, przez to że jest tam zerwana ta łapka/klips/zaczep. Nie wiem jak ująć tą plastikową cześć.
Dodatkowo poszukuję takiego metalowego zatrzasku, który jest pomiędzy obudową filtra powietrza a obudową przepływomierza (są tam dwa takie metalowe, które dociskają do siebie obudowy). Mam tylko z jednej strony, a z drugiej spinka choć mało wygodnie rozwiązanie jest.
Przeszukałem parę lokalnych sklepów, allegro i nie mogę się nigdzie doszukać...
_________________ Życie, to droga prowadząca do śmierci- im ta droga dłuższa, tym lepiej.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Wrz 03, 2012 21:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Czyli w sumie zastąpiłeś plastik taką spinką? Bo ona działa jak taki zatrzask dodatkowo (bynajmniej u mnie). W zderzaku jest taka jak by sparka gdzie wchodzi właśnie w ten zatrzask i dodatkowo trzyma na boki.
Rozumiem że jakiś kołek rozporowy żeby się do blachy przymocować i powinno śmigać na takim zamienniku
_________________ Życie, to droga prowadząca do śmierci- im ta droga dłuższa, tym lepiej.
Mianowicie potrzebuje coś takiego, jak taka spinka mocująca przedni zderzak (na zdjęciu nr 10).
u mnie nie ma takich spinek, zderzak siedzi na zwykłych śrubach, nawet nie wiedziałem że tam powinny być jakieś spinki
luki_pj napisał/a:
Dodatkowo poszukuję takiego metalowego zatrzasku, który jest pomiędzy obudową filtra powietrza a obudową przepływomierza (są tam dwa takie metalowe, które dociskają do siebie obudowy).
u mnie ktoś dał zwykłe opaski zaciskowe czarne i się trzyma
nie szukaj problemów gdzie ich nie ma, trzeba improwizować i kombinować
u mnie ktoś dał zwykłe opaski zaciskowe czarne i się trzyma
nie szukaj problemów gdzie ich nie ma, trzeba improwizować i kombinować
Tak tak, opaskę to mam teraz Wygoda jest zimą kiedy trzeba psiknąć samostartem żeby pomóc silnikowi przy mrozie -25 jakie się ostatnio zdarzały w moim rejonie, a i w góry zimą też jechać się zdarzy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum