Nie, na kierownicy nic nie widzę, jest obszyta skórą.
Mam pewien dylemat, bo wymieniam rozrząd i wstawię pasek GATES a pompę wody zostawię bo nie widzę sensu jej wymieniać.
Nie jestem pewien napinacza paska, bo ten co wyjąłem z niego jest w stanie bardzo dobrym, nie hałasuje, niema luzów, wygląda prawie jak nowy.
I przychodzi mi do głowy aby go zostawić, ale... no własnie ale, niby się powinno ale jeśli jest w bardzo dobrym stanie to można zostawić?
P.S.
Wiecie czy z Tomateam idą rzeczy ok? Tzn nie ma opóźnień w wysyłce, problemów itp.?
I rozumiem pasek rozrządu ma mieć 145 zębów?
Pomógł: 18 razy Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 224 Skąd: Międzylesie
Wysłany: Pon Wrz 17, 2012 20:53
Dla przysłowiowej stówki warto ryzykowac? Wiem, że to i tak niemały wydatek ale...
zmień.. dla spokojnego snu i czystego sumienia
[ Dodano: Pon Wrz 17, 2012 21:53 ]
pasek 5497XS, 145 zębów. Zobacz czy w zwykłym motoryzacyjnym nie wyjdzie cenowo podobnie a i realizacja szybciej na pewno
Co do rozrzadu, to ja bym nie oszczedzal, bo to zawsze robisz dla siebie autko i raz, a dobrze , a nie w ratach Ja zawsze wymianiam po zakupie kompletny rozrzad i jakos autko mnie nie zawodzi jedna robota, jedno stanie auta w warsztacie
Ja dzis z tomateam sie kontaktowalem, wiec zadzwon i sie dogadaj
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
głupiego robota, pompa pewnie za jakiś czas siądzie i znowu będziesz grzebał przy rozrządzie, no ale to twój wybór, pompa chyba nie jest aż taka droga by na niej oszczędzać
Spytałem bo mam na oku ZS-a o którego pytałem już na forum i tam przy 90 tyś km jest trochę przetarta kiera. W swojej 45 chlodnice masz z Boscha czy Valeo? W swoim ZS mam Boscha ale może w poliftowych R/MG była jakaś zmiana, bo właśnie w tym poliftowym ZS jest chłodnica Valeo.
Tak, nawet mechanik (na co dzień pracuje przy Roverach) był zaskoczony tym widokiem. Mnie z kolei zaskoczył napis na filtrze oleju kiedy go w końcu wykręciłem po strasznej walce: MG Rover - Made in Poland
_________________ GRY DO KONSOL - ZAPRASZAM
www.phurand.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum