ZTCW w Polsce nie ma karania fotoradarem za czerwone światło. Jeżeli już to musi to zarejestrować wideo-rejestrator albo inne urządzenie monitorujące (znane Sprintery albo inne busy z monitoringiem) a następnie delikwent jest zatrzymywany przez przygotowany na to patrol tudzież radiowóz.
Zweryfikuję jutro to co napisałem u źródła
_________________ -Nigdy nie rozmawiaj z idiotą.
Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.-
Wiec tak są dwa wykroczenia ze wjechałem na czerwonym i ze jechałem za szybko
Teraz pytanie jak wypełnić ta kartkę co trzeba odesłać chyba
Nie rozumiem nic z tego co tam trzeba wypełnić. A co jest w razie przypadku ze osoba która kierowała nie jest w kraju i się nie podpisze tylko właścicielka to wypełni
Sa jakieś 3 opcje do wyboru ale czytałem to dwa razy i nie rozumiem o co im chodzi Mozę mi ktoś pomoc jak to wyplenić i co zaznaczyć
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
ZTCW w Polsce nie ma karania fotoradarem za czerwone światło. Jeżeli już to musi to zarejestrować wideo-rejestrator albo inne urządzenie monitorujące (znane Sprintery albo inne busy z monitoringiem) a następnie delikwent jest zatrzymywany przez przygotowany na to patrol tudzież radiowóz.
Zweryfikuję jutro to co napisałem u źródła
Jest jest, wystarczy w googlach wpisać i sporo artykułów o pojawieniu się tego typu radarów. Jak widać Remiemu cykneło 2 foty, zeby nie było wątpliwości, ze jednak na to skrzyżowanie wjechał, a nie zatrzymał się tuż za linią.
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
chudson, Dokładnie tak jest tylko sprawa jest taka ze tam się ma z tylu podpisać kierowca w jak mnie np by nie było w Polsce Powiedzmy ze właścicielka ma moje dane
Tylko które tam z przypadków trzeba wybrać.
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Opcja 3 ... właścicielka "nie wie" kto prowadził i nie ujawnia Twoich danych ... dostaje 500PLN mandatu i bez punktów, ale w jakby nei patrzyć łamie prawo.
Opcja 2 ... właścicielka wie kto prowadził i ujawnia Twoje dane z adresem pod którym mieszkasz zagranicą i tyle, a oni próbują Cie zlokalizować. Właścicielka jest wtedy "czysta" bo spełniła obowiązek, a SM Ciebie będzie poszukiwać pewnie pod podanym adresem lub "pod ostatnim znanym adresem w kraju" A masz/miałeś gdzies meldunek w PL i polskie dokumenty (prawko, dowód itp. )
W tym przypadku jak Ciebie namierzą to płacisz 800 a jak nie, to jesteś na 0.
Pomógł: 41 razy Dołączył: 15 Sie 2007 Posty: 1184 Skąd: Piotrków Tryb
Wysłany: Pią Wrz 28, 2012 20:36
Remigiusz napisał/a:
Bylem w sadzie się zapytać i wysłałem im to dziś z opcja nr.3 tak mi doradził sędzia
Zobaczymy co dalej.
Tez wybrałbym opcje 3 ,jesli twarz kierowcy nieczytelna to niech bujaja sie ,
zreszta im i tak bardziej zalezy na wyciagnieciu $ niż wlepieniu komuś pkt,
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum