Wysłany: Czw Wrz 20, 2012 16:18 [R400] Maska w Carbon
Czesc, ostatnio zauwazylem ze na mojej masce zaczyna schodzic jakier bezbarwny, robia sie takie jakby pecherzyki i pewnie niedlugo zaczna pękac. Wpadlem z kolega na pomysl ze moze zamiast malowac cala maske to okleic ją folia carbonowa 3M. Widzieliscie juz kiedys takie cos w R400 HB? Ewentualnie jakby ktos mogl zrobic virtuala z tym.
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Czw Wrz 20, 2012 16:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Z tym obklejaniem auta to jest tak że jak wyżej Panowie wspomnieli, nie każdemu autu pasuje. R400 to poważny z wyglądu pojazd i takie mody to podchodzą pod agro-tuning. Pomalowanie maski na nowo, o ile blacha jest w porządku nie będzie przecież takim wielkim kosztem ...
bioly, żeby maska carbon jako-tako miała rację bytu, musiałbyś pozbyć się wszystkich chromów z nadwozia, dobrać dobrą felgę i prawdopodobnie obniżyć zawieszenie. Aktualnie twoja 400-tka jest bardziej w eleganckim niż sportowym stylu, a to 2 przeciwne sobie koncepcje na samochód
Takie rzeczy do 400 według mnie nie pasują. Ja swoim jeździłem z czarną maską prawie miesiąc (kupiłem nową, pokrytą tylko podkładem) i nie mogłem na to patrzeć.
Normalnie w sklepie bo to już to nie jest jakaś technologia kosmiczna. Wpisz w google włókno węglowe to Ci zaraz wyskoczy lista dystrybutorów. Kupujesz tkaninę normalnie na metry z rolki. Chęci wykonania maski z włókna samemu nawet nie będę komentował
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum