Wysłany: Nie Paź 14, 2012 08:06 [R25/Streetwise] Odbijanie zamka przy otwartych drzwiach
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2003
Mam do Was pytanie.
Czy w R25 lub Streetwise (no i też MG ZR) przy próbie zamknięcia (wciśnięcia) zamka w drzwiach (przy otwartych drzwiach) powinien on sam po chwili odbić otwierając wszystkie zamki?
Wczoraj z ADI-mistrz namęczyliśmy się trochę przy moim samochodzie i zauważyliśmy taką rzecz, że u mnie się to nie dzieje
SPAMU¦
Wysłany: Nie Paź 14, 2012 08:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Teraz pytanie, bo ja nie pamiętam jak u mnie było:
Czy ten dzyndzel wchodzi całkiem i mechanizm go odbija, czy tak jak wy wchodzi ale trafia na opór a mechanizm i tak go odbija?
Następna sprawa, czy czy zamki we wszystkich R25 i pochodnych są identyczne? (chodzi np. względem rocznika).
I czy w R200 jest taki sam zamek jak R25?
Ile razy kierunki powinny mignąć przy zamykaniu auta?
Bo Dudek ma niefabryczne sterowanie zamkami zamontowane.
Jak wczoraj staraliśmy się naprawić to wyszło kilka rzeczy na jaw jak i to, że po wciśnięciu tego dzyndzla u kierowcy przy otwartych drzwiach sterownik nie próbuje go wypchnąć.
Czy najpewniej stycznik w zamku zdechł i nie widzi że zamek został zamknięty, w tym przypadku z pilota zawsze będzie się otwierać.
U mnie da się wcisnąć i dopiero po chwili odbija. Przy czym oczywiście dzyndzel wciśnięty w drzwiach kierowcy zamyka wszystkie zamki, po czym wszystkie odbijają, a wciśnięty w drzwiach pasażera wciska i odbija się tylko sam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum