Typ: GSi Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Witam, mam do Was kilka pytań odnośnie instalacji elektrycznej w R coupe
zacznę może od tego czy ma ktoś z Was schemat elektryczny do R coupe poniżej '96 z silnikiem d16a8?
w RAVE schematy są do młodszych coupe i z silnikami Rovera...
nadal walcze z immo.. zostały mi dwie rzeczy do zrobienia: obejście zabezpieczeń pompy paliwa i rozrusznika.
według schematów z RAVE do centralki alarmu powinien byc podpięty pod 23pin kabelek od przekażnika rozrusznika i pod 25pin kabelek od "multifuncion unit" , niestety przy mojej centralce nie ma takich kabelków...
moze instalacja w starszych roverach nieco sie różni ? mogłby mnie ktoś poratować takim schematem ?
mam jeszcze pytanie odnośnie pompy paliwa. czy ona jest stale zasilana, czy tylko przed odpaleniem kiedy buczy to wtedy podaje paliwo a później silnik sam sobie ciągnie z baku ?
gdzie szukać i jak wyglada przekaźnik pompy paliwa ? czytałem inne tematy związane z tym przekażnikiem ale nie umiem go zlokalizowac w swoim aucie... to jest gdzies za radiem ?
w RAVE pisze ze w skrzynce bezpieczników pod maska jest przekażnik od rozrusznika. ja tam widze tylko bezpieczniki... on jest tam gdzies pod nimi ? czy ten przekaźnik znajduje sie może w innym miejscu ?
z góry dzięki za pomoc
pozdrawiam, mlody975
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 12, 2012 18:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum