Wysłany: Nie Paź 21, 2012 18:08 [R45] Strzelanie w drzwiach
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: 2000
Witam
Mam bardzo denerwujący problem otóż podczas przyśpieszania albo hamowania coś strzela mi w drzwiach pasażera,raczej nie jest to podnośnik szyby bo dołożyłem nakrętki do wszystkich śrub i nic nie pomogło, ogranicznik tez nie bo go wykręciłem. ma ktoś jakiś pomysł?
Ostatnio zmieniony przez Adrian Nie Paź 21, 2012 20:44, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Paź 21, 2012 18:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Pon Paź 22, 2012 11:12
Miałem to samo w drzwiach od strony kierowcy w R25, samo (chyba, albo nie zwracam już na to uwagi) ustało, mój mechanik też ma to u siebie w accordzie ( w końcu ta sama fabryka )
U mnie w drzwiach pasażera hałasowało cięgno "dzyndzla", którym zamyka się zamek od środka. Obciążyłem je silikonem (zmiana masy = zmiana częstotliwości drgań własnych) i mam spokój
Podłączam się pod temat , bo od wczesnej wiosny mam taki sam problem . Nie mogę tego "strzelana- pykania" zlokalizować ( po prawej stronie ) . Sądzę , że to puścił jakiś ze zgrzewów blach , ale nie wiadomo gdzie . Mialem w lato nawet zdjąć przednie drzwi i pojeździć bez nich , aby się przekonać czy to w nich , ale nie było kiedy . Nadal nic nie wiem . Jeśli dojdę do tego , napisze .
Witam, ja bym się jednak skłaniał ku zawiasom w drzwiach, miałem to samo. Na zamkniętych drzwiach nie można tego wyczuć. Spróbuj na zaciągniętym ręcznym i przy otwartych drzwiach na full ruszać na przemian w przód i w tył, jak stukania nie będzie - zawiasy. Odgłos podobny jak przy wywalonym sworzniu wahacza, no nie??? U mnie minimalnie był wytarty sworzeń w górnym zawiasie i to z tego powodu stukało tak że, szału można było dostać. Udało mi się znaleźć na szrocie sworzeń do zawiasu, akurat trafiłem od Civica, wymieniłem i po kłopocie.
_________________ Nigdy nie próbuj się kłócić z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,
a później pokona doświadczeniem...
Koledzy, czy problem tego stukania został rozwiązany? U mnie jest to samo, przy mokrej pogodzie jakby to mniej doskwierało. Nie wiem jak pogoda ma wpływ na stukanie w drzwiach. Przy ruszaniu otwartymi drzwiami całe auto chodzi, więc to chyba nie to. Mechanik wspomina coś o poduszkach silnika. Dodam, że problem pojawił się po tym jak zrobiłem geometrie zawieszenia. WTF?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum