Jest jeszcze opcja żeby wziąć aku z Tesco i oddawać co 30 dni, tam można oddać i zwracają kase, opakuje go w coś żeby się nie ubrudzi a styki może owinąć folią aluminiową.
A nie pomyślałeś, że potem ktoś uczciwy kupi ten używany akumulator (czy inny towar) jako nowy?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 25, 2012 08:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Czw Paź 25, 2012 09:09
sobrus, daj sobie spokój, nie warto. Jednak TomaszM miał rację nie każdego stać na samochód .
TheArt napisał/a:
Raz że one w markecie leżą a dwa że on wciąż będzie nowy, poza tym masa ludzi to czyni.
Jaka masa ludzi , nikt kogo znam tak nie zrobił Wiedz TheArt że mamy z Ciebie bekę na forum bo drugiej takiej złotówy wśród wszystkich użytkowników forum nie znajdziesz .
Możecie sobie mieć nawet bęcbeke, co mi to lata? Masa ludzi bierze towar w markecie i odnosi po jakimś czasie, a że na wsi się tego nie stosuje to nic dziwnego, komu chciałoby się jechać 100km do marketu?
Wróćmy do tematu. Wie ktoś jaki fabrycznie był aku w Coupe, laska w sklepie z akumulatorami mi powiedziała że 50Ah ale za cholere tam 50tka nie wejdzie.
_________________ Zloty roverków www.silesianer.r2u.pl
Prowadzę zdrowy tryb życia. Wszędzie jeżdżę Roverem.
Masa ludzi bierze towar w markecie i odnosi po jakimś czasie, a że na wsi się tego nie stosuje to nic dziwnego, komu chciałoby się jechać 100km do marketu?
Daruj sobie prostackie teksty i tak już się "ładnie" zaprezentowałeś.
Mam nadzieję że na swoje problemy dostaniesz odpowiedzi adekwatne do twojego chamstwa.
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Czw Paź 25, 2012 13:50
TheArt napisał/a:
Masa ludzi bierze towar w markecie i odnosi po jakimś czasie, a że na wsi się tego nie stosuje to nic dziwnego, komu chciałoby się jechać 100km do marketu?
z tą różnicą że mnie stać na paliwo żeby do niego dojechać , a powiedz mi Ciebie stać
Mnie nie stać ja pcham, matko co to za koleś? Dajcie sobie siana z tymi prostackimi tekstami o kasie, to żałosne poważnie. Napisałem Wam że ludzie odnoszą do marketu np. anteny czy odtwarzacze DVD bo TAK ROBIĄ, to nic niezwykłego. Choć z aku to byłoby rzeczywiście przegięcie, żeby ktoś potem używke kupował.
Ściągłem Rave z forum, powie mi ktoś gdzie tego szukać bo ciężko się w tym połapać, znalazłem to:
Wieś to stan umysłu a nie miejsce zamieszkania .... ale jak widać nie wszyscy o tym wiedzą, a ... proponuję zamknąć ten temat bo i tak nic z niego nie będzie pożhytecznego. Kolega i tak "wie lepiej" więc nic mu po naszych radach
Czego żeście się uczepili? Pewnie że chcę porady, ludzie przestańcie. Jeden z drugim się oburzył że TheArt akumulatory z marketów zużywa i zaraz nagonka. To mówię wszem i wobec że u nas we wsi w Tesco codziennie jest kilkadziesiąt zwrotów, kuzyn pracuje na obsłudze więc wiem, pomysł z akumulatorem na pożyczenie był nietrafiony przyznaję i przepraszam za to. Już mnie nie kopcie a pomóżcie bo muszę z dzieckiem do Ligoty jechać a auto stoi.
Mam miejsca 20cm na długość, byłem dziś w sklepie technicznym gdzie mają akumulatory i były dwa które się zmieszczą. Centra Plus 44Ah 400A za 180zl i Euro Battery (ponoć to Varta?) 50Ah za 175zł. Jednak według mojego screena mam mieć 60Ah? Plis koledzy powiedzcie mi co wiecie, dzieki.
Dla Ciebie wystarczy ten 50Ah ... w serii K po 2000 roku (R25/45) potrzebny był większy aku, ze względu na zmiany w układzie zapłonowym. Wcześniejsze auta z tymi silnikami fabrycznbie były obsługiwane przez akumulatory 45Ah. O ile kojarzę to 50Ah mają wymiary jak 45Ah wiec powinien wejsć do Ciebie pod maskę.
Mam teraz 45Ah z Centry i ona jest krotka 18cm, ten 50Ah ma 21cm i bedzie ciezko go wcisnąć, musiałbym tę blaszkę podtrzymującą (ten ząbek) odgiąć na płask, ino że wtedy nic go nie będzie trzymać.
Mam miejsca 20cm na długość, byłem dziś w sklepie technicznym gdzie mają akumulatory i były dwa które się zmieszczą. Centra Plus 44Ah 400A za 180zl i Euro Battery (ponoć to Varta?) 50Ah za 175zł. Jednak według mojego screena mam mieć 60Ah? Plis koledzy powiedzcie mi co wiecie, dzieki.
Centry moim zdaniem nie opłaca się kupować, one się bardzo popsuły ostatnio. To już np. lepiej kupić sporo tańszego jenoxa albo coś innego polskiego o ile Ci wejdzie.
ja w zeszłym roku uśmierciłem już 3 akumulator a miałem varte, boscha oraz centre futurę która wytrzymała najdłużej i nawet uznali mi reklamacje Stwierdzałem że albo kupie żelowy albo coś po taniości… Z uwagi na ceny żelówek w PL i długi czas oczekiwania na zbiorowe zam. Na żelowe kolega polecił mi Specbat
Widze ze jestes specjalista od usmiercania nie tylko T-16 ale i akumulatorow
jak byś się odrobione znał to byś wiedział ze każdy akumulator w samochodzie którym jeździsz raz na tydzień max 50km i go nie doładowujesz umrze w przeciągu roku (chyba że żelowy)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum