Co do nawiewu na szybe przednia działa to u mnie dokładnie jak u ciebie ale potrzymaj wciśniety przycisk około 5-7 sek. To samo tyczy sie przycisku term. jak trzymam do 5 sek to tez wraca temperatura ustawiona ale jak przytrzymam 5 albo troszke dłuzej ( nie mierzyłem stoperem ) sek wtedy nastepuja te zmiany.
Żeby nie zakładać nowego tematu.
Czy ktoś z forumowiczów, kto ma w 45 climatronika mógłby z łaski swojej odkręcić schowek i spojrzeć, czy oprócz sterownika climatronika (który jest - przynajmniej u mnie - pod samym schowkiem) występuje jeszcze tradycyjny rezystor dmuchawy (na górze obudowy)? Jestem w trakcie naprawy sterownika (jeża) i jak wspomniałem elektronikowi, że mam jeszcze normalny rezystor, to się zdziwił. A ja się z kolei trochę zdziwiłem, jak zobaczyłem, że otwór, w którym umieszczony jest jeż wykonany jest raczej metodą chałupniczą Obydwa rezystory podpięte są wtyczkami fabrycznymi.
hmmm... moim zdaniem to nie powinno byc zwyklego rezystora na 4biegi, lecz juz jakis inny uklad, gdyz mamy mozliwosc w klimatroniku prawie plynna regulacje od 1 kreski do chyba 8 kresek.
ale moge sie mylic, to moje domniemanie
Witam Panowie
Ja podobnie jak wooy11 mam Rovera 45 z 2004 roku (model na 2005) i niestety nie działają i 2 środkowe nawiewy, także ten na nogi od strony kierowcy bardzo słabo dmucha. Na wyświetlaczu klimatronika wyświetla się błąd Ed service. Ni wiecie co może być przyczyną? niestety w pobliżu nie mam diagnosty który mógłby odczytać błędy klimatronika rovera
pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum