Wysłany: Nie Lis 11, 2012 15:52 [R800] 825 problem z odpaleniem jak zimny
Typ: SD Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 1995
witam, mam problem z odpaleniem auta po nocy. strasznie długo kręci przy czym pada aku. wymienione świece, prąd dochodzi, przekaźnik działa, wymieniony filtr paliwa i powietrza i dalej jest to samo. założyłem mu zaworek zwrotny na przewodzie filtr - pompa ale to nie pomogło. macie jakieś porady, sugestie?? dodam jeszcze że jak już odpali to potrafi zgasnąć np na krzyżówce przy hamowaniu, tak jakby brakowało mu paliwa
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lis 11, 2012 15:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja myśle ze moze to byc jednak problem elektryczny.
Nawet gdyby caly uklad paliwowy byl pusty, to odpowietrzenie go przy sprawnej pompie trwalo by ja wiem... góra 10 sekund..
Przeciez przy wymianie filtra paliwa, wklada sie go pustego i wystarczy potem dwa razy przekrecic zapłon, a tym samym odpalic pompe paliwa i uklad jest odpowietrzony
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
yyyy to diesel, wczesniej nie zauważyłem, to odpowietrzenie juz nie jest takie proste jak opisałem, kiedys wymienialem filtr paliwa w ojca volvo 850 2,5 TD D5252T, nowego filtra nie napelniłem olejem napedowym, i trzeba go bylo dlugo krecic zanim zaskoczył
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum