Pomógł: 5 razy Dołączył: 17 Lis 2012 Posty: 235 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Sob Lis 17, 2012 23:02 [Rover 25 2,0 TD 2001] Ocena i ewentualna pomoc
Jestem nowy na forum więc na początku witam Wszystkich!
Planuję zakup pierwszego auta i po błądzeniu po różnych markach trafiłem szczęśliwie lub nie na Rovera
Interesuje mnie auto z silnikiem diesla jak w temacie.
Zainteresowało mnie jedno z ogłoszeń na otomoto jednak do sprzedającego mam jakieś 130 km więc jeżeli ktoś z okolic Chrzanowa/Krakowa byłby w stanie pomóc przez jakieś wstępne oględziny byłbym bardzo wdzięczny
Link do ogłoszenia:
http://otomoto.pl/rover-2...-C25903020.html
Strona sprzedającego z dokładnym adresem:
http://www.motovip.autotrader.pl/
Ostatnio zmieniony przez RAKU_44 Pon Lis 19, 2012 21:55, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lis 17, 2012 23:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Nie Lis 18, 2012 11:00
Wiem, w sumie słabo znam się na autach jednak na ewentualne oględziny wybrałbym się ze znajomymi którzy mają nieco większe doświadczenie. Poczytałem trochę forum i zwróciłem uwagę że modele po 2000 roku zazwyczaj nie mają emblematów marki na tylnych błotnikach czy to jakaś zasada ?
Wysłany: Nie Lis 18, 2012 13:22
Właśnie tego się obawiam że za dobrze
Może Wy znacie jakiegoś stałego zaufanego Usera forum, który kręci się w tych okolicach i mógłby pomóc ?
Bo jeszcze trochę za mały staż na forum żebym przypuścił SPAM attack na skrzynki Roverowców z tamtych okolic, a widzę że opcja sortowania Userów daje takie możliwości
EDIT:
BTW jesteście w stanie rozpoznać po zdjęciach na jakich oponach on stoi ? Zima czy lato ?
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Nie Lis 18, 2012 14:57
leszczu, nie do konca, miały emblematy z roku 2000 i czesciowo z 2001 potem ich nie było no a może po lifcie wróciły tak jak mówisz - tego nie pamiętam
RAKU_44, jako że lubisz PFK to napiszę Ci od serca - nie kupuj u handlarzy kup od jakichś prywatnych użytkowników auto będziesz bardziej zadowolony
Wysłany: Nie Lis 18, 2012 16:00
Wiem że opcja kupna od prywatnej osoby jest lepsza, ale ofert niezbyt wiele niestety.
Znalazłem jednego Usera który mieszka w Chrzanowie spróbuję go zaangażować w sprawę
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Nie Lis 18, 2012 16:16
RAKU_44, jakby ktoś go oglądał to niech przegazuje tez na jałowym czy wchodzi powyżej 4000 obr/min - frustrująca może być usterka jeśli nie bedzie wchodził
Wysłany: Nie Lis 18, 2012 16:41
Wysłałem kilku osobom z okolic ogłoszenia link do tematu może ktoś pomoże
Sam planuję się wybrać na oględziny w tym tygodniu tego auta bądź jakiejś innej oferty więc wszystkie wskazówki mile widziane
Tematy zanim kupisz przeczytaj już ogarnąłem, ale mankamenty wytknięte przez samych Użytkowników 25 chyba będą bardziej pomocne.
Spoko RAKU_44, zadzwonię do typa w poniedziałek i postaram się od razu podjechać. O ile mój mech nie będzie chciał się zająć moim R, bo całe zawieszenie robię. Dam znać.
Hmm, Silnik był chyba myty, u mnie tak czysto nie jest
Wysłany: Nie Lis 18, 2012 17:26
O! Widzę że będę częstym gościem na tym forum skoro można liczyć na tak szybki odzew Userów
Wiszę bro jakby się ta sprawa z ogłoszeniem dalej nie potoczyła
Myty jak większość, ale jak to mówią, nie wszystko złoto co się z wierzchu świeci.
Sam wcześniej jak wtorek/środa się nie wybiorę bo trzyma mnie praca.
Panowie nie wyrobię się dziś ani jutro. Zaraz zawożę auto do mecha a jutro jestem cały dzień w pracy. Pożyczę inne auto od znajomych ale dopiero w środę.kychu5, jedź sam.
Witam.
Byłem widziałem i jak najszybciej z stamtąd uciekałem Ale do rzeczy auto całe malowane na 100% bite z przodu,zacieki dziurki i inne cuda od malowania, bardzo dużo rdzy nawet progi co mnie zdziwiło co świadczy że był już jakiś czas temu malowany.Co do silnika ładnie wypucowany ale ładnie odpalił na zimnym ładnie wkręcał się na obroty nie kopcił ale turbo standardowo mokre.Środek ładny nie zniszczony.Kolejną rzeczą świadczącą że przód był bity to że dużo rdzy było w komorze silnika tzn.wszelkie blaszki uchwyty itd.Ja osobiście odradzam auto po dużych przejściach a teraz parę fotek
http://www.fotosik.pl/pok...b9310825cd.html
Na drugiej fotce to nie fala tylko zacieki
Pozdrawiam Krzysiek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum