Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1997
Witam. Mam takie pytanko. Mam rozbitą 618Si 96r. pełna elektryka a także na oku do kupna 618Si bez elektr.lusterek 97r. Czy jest w nim wyprowadzona fabryczna instalacja do lusterek? Czy dużo roboty aby założyć elektryczne lusterka i wszystko działało łącznie z ich podgrzewaniem? Nie jestem dobry w elektryce więc pytam czy warto?
To samo chodzi o elektryke tylnych szyb. Wiadomo silniczki i przełączniki mam ale czy idzie wiązka aby to tylko podpiąć czy trzeba kable puszczać przez cały samochód?
Z góry dziekuję.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sty 09, 2013 22:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Co do szyb to masz wiązki gotowe, cała operacja to podmiana panelu sterującego, zmiana boczków drzwiowych z przełącznikami, i wymiana mechanizmów na takie z elektrycznych.
Co do lusterek jest to prawdopodobne, zdejmij boczek drzwi przednich 2min pracy i zobaczy czy idzie z kierunku lusterek wiązka, możesz próbować zerknąć przez ten czarny plastikowy trójkąt (zdejmuje się go rękoma, jest na wysokości lusterka, tylko że od wewnętrznej strony w samochodzie).
Co do szyb to masz wiązki gotowe, cała operacja to podmiana panelu sterującego, zmiana boczków drzwiowych z przełącznikami, i wymiana mechanizmów na takie z elektrycznych.
No nie koniecznie, jedni mają inni nie, ja nie miałem na przykład. Najlepiej sprawdzić gumowe osłony idące od budy do drzwi, ile jest kabli, jak instalacji nei ma to bedzie ich tylko kilka 3-4
To dziwne, ja w sumie SDi nie widziałem żeby nie miały, wiadomo sprawdzenie wiązki to minuta i będzie wiadomo, Si, Ti też miały, więc może 1,8 okrojone?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum