Typ: SD Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam
Dzisiaj przy odpalaniu roverka spadł mi pasek wieloklinowy już od dłuższego czasu rzęziła mi pompa wspomagania najprawdopodobniej już całkiem padła...
Teraz mam pytanie- do najbliższego mechanika mam koło 700m czy mogę spokojnie podjechać tam samochodem ?
Jeżeli to pompa wspomagania to czy pompa do benzyniaka i do diesla jest taka sama ?
Ostatnio zmieniony przez xlukaszx Sro Sty 23, 2013 11:58, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sty 23, 2013 09:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
samochód juz u mechanika- dziwi mnie tylko jezdna rzecz - czy to normalne że nie ma wspomagania hamulców ???????
edit
Padła na amen pompa wspomagania - czym się różni pompa wspomagania od benzyniaka i diesla. Do benzyny można kupić nawet za 40 zł a do diesla najtanszą znalalzlem po 350zł ( czy to dobra cena za tą pompę?) Czy to że mam klimę też ma wpływ na typ pompy ?
Pompa, napinacz oraz pasek wymienione- dziwni mnie tylko że dalej słychać takie rzężenie, wspomaganie nie działa płynnie - czy możliwe są takie rzeczy po założeniu nowego paska całośc wyszła mnie 1000zł a tu dalej taka kicha
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Cze 2009 Posty: 23 Skąd: Luboń/ k. Poznania
Wysłany: Pon Lut 04, 2013 22:04
Witam
Po wymianie pompy wspomagania czasami trzeba kilka razy odpowietrzyć cały układ.Na zapalonym silniku kilkakrotnie skręcamy kołami maksymalnie w lewo i w prawo,oczywiście
uzupełniając ew.ubytki płynu w układzie.
Pozdrawiam
Pompa, napinacz oraz pasek wymienione- dziwni mnie tylko że dalej słychać takie rzężenie, wspomaganie nie działa płynnie - czy możliwe są takie rzeczy po założeniu nowego paska całośc wyszła mnie 1000zł a tu dalej taka kicha
Drogo cięto wyszło.Jeśli masz stary pasek wieloklin sprawdź numer na nim a na nowym.Dużo osób już miało że oryginalny pasek był za duży i dawali mniejszych rozmiarów i wpomaganie nie chodziło płynnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum