w sobotę mężu wymusił i walnął w niego w lewy próg i drzwi dzięki samochodowi i mąż i córka wyszli nawet bez siniaka, gdyby jechali innym skończyłoby się co najmniej złamaniem nóg a teraz nie wiem czy klepać czy sprzedać
Możesz porobić fotki i wysłać mi na a_skrzypczak@o2.pl
Mam tu w Łodzi prawdziwego speca blacharza z 15 letnim doświadczeniem.
Obfotografuj mi go proszę dam do oceny.
ale kurcze próg to element nośny więc nieciekawie, zależy jak mocno i czy podłoga jest ruszona bo jak tak to raczej nie bardzo robić.
Jak mocno ruszony to trzeba by ciąć przy słupku a to już mocne naruszenie konstrukcji.
Może lepiej kupić gołą karoserię, pomalować i przerzucić resztę.
Jak auto zadbane to aż szkoda na części i bym robił ale raczej nie ciął tylko przerzucił budę.
podłoga jest nieruszona poszedł lewy próg przy przednim kole, drzwi kierowcy, komora silnika nie ruszona cały impet przyjął próg czekam na wycenę rzeczoznawcy i zobaczymy co dalej nie mogę na niego patrzeć bo mi normalnie szkoda...
Wyślij mi fotki na a_skrzypczak@o2.pl
Ocenię co trzeba kupić.
W Łodzi jest koleś co ściąga angliki na części ale potrzebował bym fotki bym wiedział jak ew.ma wyciąć elementy blacharskie.
Drzwi jestem w stanie znaleźć w identycznym kolorze.
Uśmiechnij się też do kolegi Sknerko i podpytaj jak w swoim robił.
z kolorem będzie największy problem bo rzadko widywany poza tym po lifcie i czy wszystkie blachy od anglika będą pasować
zdjęcia zrobię jutro bo frelek stoi w warsztacie i czeka na rzeczoznawcę z pierwszych oględzin wynika że nie ma tragedii i nie takie rzeczy się robiło, w takim stanie przyjeżdżają na kołach z Niemiec...
judaska wstaw gdzieś zdjęcia (na picasse albo gdzieś) ocenimy jak mocno masz zniszczony i mogę podpowiedzieć ci co i gdzie zdobyć. W moim cały bok zrobiłem przy czym części blacharskie kosztowały mnie 200 pln a z plastikami 300 pln i sam naprawiłem 60% uszkodzeń (A nie jestem blacharzem ani mechanikiem ), wgniecenie tylnego błotnika robił blacharz i za robotę z lakierowaniem wziął 600pln
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
czy szanowni koledzy mają jakiegoś dobrego blacharza w okolicach Warszawy, najlepiej takiego który rozliczy bezgotówkowo z polisy
Może ten z Bródna? Skoro naprawa z polisy, to koszty będą nieistotne, a serwis naprawdę jeden z tych lepszych acz droższych. Na stronie www.naprawy-nadwozi.pl ]naprawy-nadwozi.pl będzie więcej info.
daj gdziekolwiek, choć tutaj pewnie będzie kiepsko z rozmiarem fotek
MG TF 160 srebrny pocisk
właśnie jestem po wizycie pana rzeczoznawcy i oczywiście straszy mnie że szkoda całkowita i chce dać kasę i zabrać samochód ale pan nie wie że samochód pali i jeździ... więc zapowiada się jazda z ubezpieczycielem.. muszę przyznać że jak samochód odpalił bez problemów i ruszył to jeszcze bardziej zaczęłam go kochać ( frelka oczywiscie)
a tu parę fotek
Jak szkoda całkowita to dostajesz kase - wartość pojazdu minus wartośc wraku i nikt ci auta nie zabiera spokojnie jak szkoda całkowita to nawet lepiej bo wiecej kasy wyjąc idzie.
Co do uszkodzeń to masz do wymiany błotnik i drzwi resztę musi ci blacharz ogarnąć i myślę że nie powinien wziąc więcej ajk 600-800pln z lakierowaniem progu bo resztę na twoim miejscu kupiłbym na allegro w kolorze i po temacie sam tak zrobiłem i powiem ci ze kupione elementy maja ładniejszy lakier jak miałem oryginalnie. Spróbuj zadzwonić do chłopaków z Pro-komplex http://allegro.pl/show_user.php?search=pro-komplex Kupiłem u nich drzwi i błotnik za 200pln w kolorze przezbroiłem drzwi założyłem błotnik i miałem prawie całe auto sprawne. Chlopaki ogarniaja temat koloru i generalnie części można coś tam utargować tak że bardzo polecam bo nawet przysłali mi belkę zderzaka gratis jak wyszło że mi zderzak nie chce pasować.
Możesz spróbować jeszcze tu http://allegro.pl/show_user.php?uid=5456762 ale u niego gorzej żeby w kolorze dobrać.
Tak patrzę i może być jeszcze uszkodzony podnośnik szyby ale może masz szczęście i ten co jest w drzwiach sie nada.
MG TF 160 srebrny pocisk
Co co mnie niepokoi to nienaturalny kąt pochylenia przedniego lewego koła.
Zobacz kolego Sknerko.
Zobacz też słupek drzwi przednich.
Wydaje mi się że tam też jest zagniecenie.
Widać je przez tą szparę w popękanym błotniku.
Wg. mnie jest przesunięty do do wnętrza.
Słupek na pewno nie jest prosty ale on się przemieścił bo próg i podłoga zgięta a co za tym idzie pociągnął resztę i delikatnie koło pochylił. nie ma strachu jak blacharz wyciągnie próg to i słupek wróci na swoje miejsce. Szczęśliwie epicentrum uderzenia jest kawałek od słupka na samym progu więc nie powinno być żadnych innych deformacji. Po całej naprawie i tak trzeba pojechać i geometrię sprawdzić.
Jak by udało się kupić elementy w kolorze to całe lakierowanie skończyło by się na progu a reszta plug&play i po naprawie. Jak to blacharz mi powiedział Freel to mocna bestia i ciężko go pognieść (naprostowac też ale dał radę)
MG TF 160 srebrny pocisk
win32 [Usunięty]
Wysłany: Pią Lut 01, 2013 11:18
Większym problemem będzie jak przesunęło tylną obsadę wahacza (z tego powodu koło może być pochylone)... trzeba będzie powalczyć aby to auto znowu prosto jeździło...
win32, raczej nie ruszyło tego bo na moje oko za płytko wjechane jest. Druga sprawa że jak blacharz wyciągnie to trzeba geometrię sprawdzić jak rozjechana to ustawić a jak się nie da to do poprawki do blacharza. Miałem gorzej łupniętego poloneza i naprostowali.
[ Dodano: Pią Lut 01, 2013 12:15 ]
poza tym lepsze fotki by sie przydały i tego nieszczęsnego koła i od spodu jak mocno pognieciony.
MG TF 160 srebrny pocisk
No właśnie chodziło mi o to czy nie ruszyło geometrii na mocowaniu wahacza.
Mój Tata kupił tak pukniętego i wiem ze były cyrki i musieli nam go robić na ramie pomiarowej, a uderzony był słabiej.
2006r więc buda taka sama.
Dopiero jak go dali na ramę do wyciągania i na pomiary to wyszło idealnie.
Tam jest gruba blacha która w dodatku stanowi dość ważny element nośny i pytanie jak się będzie zachowywać po wyklepaniu tego.
Ale napisała że podłogi nie ruszyło tylko próg wszystko przyjął
[ Dodano: Pią Lut 01, 2013 12:27 ] SyntaX, jak by trafił w sam słupek to by cyrki były bo tam profil jest i by bardziej szkód narobił
MG TF 160 srebrny pocisk
próg przyjąl większość uderzenia, samochód jeździ, poszła trochę felga lewa i byc może wahacz ale na razie nie robimy nic bo ubezpieczyciel chce mnie oszwabić i prawdopodobnie mają już kupca na mojego frelka - niedoczekanie! ciekawe ile mogłaby dostać za niego na allegro w takim stanie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum