Pomógł: 41 razy Dołączył: 15 Sie 2007 Posty: 1184 Skąd: Piotrków Tryb
Wysłany: Sob Lut 09, 2013 16:08 [R220 SDI]Jak nie urok (HGF) to skrzynia biegów
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam
Jako ostatnio na dniach wysypała sie mi skrzynia ,chciałem zapytac czy od freelandera po zaslepieniu wyjsc na tył podejdzie do R200 ?
Czy jednak szukac tej samej konkretnie pod ten model.
A oto moja skrzynia z grubsza
Ostatnio zmieniony przez kadzaf Sob Kwi 19, 2014 19:26, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lut 09, 2013 16:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Przelozenia bedziesz miec tragiczne prawdopodobnie , dokladnie jakie sa napisze pozniej jak znajde
jak. Dorwales z diesla to przelozenia sie nie roznia poza glownym
tam masz glowne 3.647 a w starej 3.938
Dla rozjasnieniia
na starej 3th 2000 obr 47km/h na nowej 50.7km/h
Na starej 5th 2000 obr 88.5km/h na nowej 95.5km/h
z freelka wychodzi ciut dluzsza skrzynia w takim razie wiec ciekawie jaki rezultat bedzie: )
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ciekaw jestem jaki bylby efekt przy mocnym dieslu z kompletem po vnt 310-330 niutkow w calym zakresie nie powinno wiele wplynac na przyspieszenie ale na szybkosc znacznie a zarazem na ekonomie
tronsek, nie do końca sie z tobą zgodze, do pomodzonego auta lepsza dłuższa skrzynia. Kadzaf ostro musiałes piłować ze skrzynia bokiem wyszła
[ Dodano: Nie Lut 10, 2013 11:12 ]
Użytkownik xtek miał krótką skrzynie u siebie na 5 biegu przy 2.5 tys obr mial 100 kmh z tego co pamietam , moze pojsc w tą strone
Wysłany: Nie Lut 10, 2013 11:17
Raptile napisał/a:
Kadzaf ostro musiałes piłować ze skrzynia bokiem wyszła
No własnie sęk w tym ze nie ,zwykle nie krece powyzej 3k (vnt nie ma wiec szkoda wahy)
Dziwi mnie troche ze do SUVa dali szybsze przełozenia ,zamiast na odwrot.
wychodzi ze najlepiej wrzucic 1 i 2. Bieg z rovera 25 vvc "b6bs" i glowny z freelandera diesla
efekty przy 5 tys obr
th1-70km,h
Th2 - 91,5
Th3 - 131
Th4:- 189
Th5 - 247
przy srednicy kola 62cm
Wysłany: Nie Lut 10, 2013 11:48
tuners napisał/a:
wychodzi ze najlepiej wrzucic 1 i 2. Bieg z rovera 25 vvc "b6bs" i glowny z freelandera diesla
efekty przy 5 tys obr
th1-70km,h
Th2 - 91,5
Th3 - 131
Th4:- 189
Th5 - 247
przy srednicy kola 62cm
Jak sie bawic to na całego ,wiec jeszcze torsena na dokładke
Pekla tobie obudowa skrzyni, nie wiem bo jakiej kamiennej polnej drodze ty driftowales
No z Freelandera by była lepsza skrzynia zdecydowanie
A montowanie 1 i 2 bieg z K-serii nie wiem czy dobry pomysł. pomysł ile NM masz na takim przełożeniu u nasz a po drogie spróbuj ruszyć na pod górkę z załadowanym autem Dlatego u nas są takie krótkie żeby dało jeszcze jako tako po spora gore przy załadowanym aucie ruszyć
Ja bym brał tez z Freelandera skrzynie
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
No jedynka zdecydowanie jest za krotka zwłaszcza jak się ma jakiegoś moda to nie ma sensu z jedynki startować jak chce się z kimś sćignąć bo nawet jak przeciągniesz trochę na jedynce to potem ciężko dwójkę wrzucić
_________________ Kat off, EGR off, IC z saab 93
Chip+nastawnik pompy, VNT
No kurde czasem się zdarza ze auto jest zapakowane na fulla i stoisz pod górka i trzeba wyjechać. Zycze powodzenie na długim biegu Mam akurat kilka takich miejsc w górach gdzie na jedynce już ledwo co rusza a trzeba się tam czasem zatrzymać.
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum