Wysłany: Sob Lut 16, 2013 12:55 [fiat125p] montaż silnika rovera 1.4 16v
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: wszystkie
Poszukuje informacji na temat montażu silnika rovera co były montowane w polonezach. Fiat posiada silnik 1.5 od poloneza z pięcio biegową skrzynią też od poloneza. I pytanie za 100pkt co trzeba zmieniać lub przerobić by zamontować silnik rovera????
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lut 16, 2013 12:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
hvil [Usunięty]
Wysłany: Sob Lut 16, 2013 15:05
Administracja forum ROVERki.pl informuje:
Niniejszy post został ukryty z powodu niezgodnśoci z regulaminem.
Ostatnio zmieniony przez Raptile Nie Lut 17, 2013 17:59, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 35 razy Dołączył: 12 Paź 2012 Posty: 456 Skąd: Radom
Wysłany: Sob Lut 16, 2013 19:12
Sam dzwon Ci raczej nic nie da, bo potrzebny jest jeszcze wałek sprzęgłowy. Ale do jego wymiany trzeba rozebrać całą skrzynie, więc raczej kupiłbym całą.
Ogólnie to poszukaj sobie dawcy - Poldorovera, bo kompletowanie części wyjdzie Cie sporo drożej... Info na ten temat możesz znaleźć na www.forum125p.pl
Tam jest większość wyjaśniona, ale jak czegoś nie będziesz wiedział to pisz do mnie na PW, robiłem już swapa w 125p.
Kolego tak naprawdę potrzebny ci jest cały dawca 1,4.
Min. co potrzebujesz to skrzynia biegów z rozrusznikiem, silnik wraz z elektroniką [komputer itp] przednia belka, bo właśnie na niej mocowany jest silnik, zbiornik paliwa z pompą, dalej pasowało by tylny most,wydech chociaż od strony silnika. Jeśli masz dawcę to nie ma żadnego problemu bo wtedy tylko narzędzia i robota. A jest warto!
Przerabiałem ten temat tak z 10 lat temu.
Moj 125p to była wtedy najprawdopodobniej druga taka przerobka w Polsce.
Teraz jest tego na peczki, lacznie z wiekszymi pojemnosciami.
Ostatnio nawet 2.0 serii T przeszedl jazdy testowe.
Tak jak pisali poprzednicy w necie masz sporo watkow w tym temacie.
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
ee tak to Ci nie powiem, tym bardziej że w swoim, kiedys pozamieniałem pozycje niektórych przełączników, jaki ma ideogram , jest fabryczny , albo zapodaj fotke
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum