jak sam sie dowiadywalem to laweta do angli na 2 auta 1800zl czyli 900zl na auto. jednak jadac autkiem 2.5 z silniczkiem v6 wydalem na paliwo okolo 1000zl + austrady sa to chyba porownywalne koszty tyle ze zahaczylem przez amsterdam wiec doszlo pare km ale podroz z kims tez jest spoko wieksza fatyga troche ale skolei jesli puscisz tam lawete bez obejrzenia auta to
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lut 13, 2013 20:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie, nie. Samolotem na oględziny albo autokar. Jeśli byłbym zdecydowany to wtedy dopiero eventualny transport.
W każdym radzie dzięki wszystkim za informacje.
Ja kupiłem bezwypadkową 160-kę ale musiałem po nią jechać aż do Belgii. Kupno auta w świetnym stanie odwdzięcza się właścicielowi bezproblemowym użytkowaniem. Przez prawie 5 lat i 50tys km jedyna większa awaria to HGF w zeszłym roku...
Nie kumam czemu diesle sa tansze od benzyn
Ja swojego 2005 wycenialem na 15 k pln na jesini, a ciekawscy dzwonili, ale nic konkretnego.
Imho polacy lubia kupic "okazje" a potem dokladac Tylko jak tu zaplacic, zeby zrobili z przystanku bezwypadek jezdzacy prosto i tzrymajacy sie kupy
Dla mnie w ZR diesel na pewno bije 1.4 i 1.6 na glowe frajda z jazdy i ekonomia, jak DLA MNIE 1.8 tez kosztami i bezawaryjnoscia. Czesciej przytrafi sie HGF niz pompa padnie. Zawias ten sam, wiec po zakretach sie smiga. Wiadomo ze na prostej benzyna wleje dieslowi... ale to pytaie po co nam samochod
Masz to za co placisz. Chyba tyle mozna powiedziec, wiec jak widze ZR-a za 6900 to sie zastanawiam czy drugie tyle nie trzeba bedzie dolozyc, bo: rozrzad, oleje, filtry , tarcze... itp itd, jak sie policzy... to okazja nie jest juz okazja
Ja obecnie rozgladam sie za wiekszym autem i rozbierznosci cenowe sa ogromne, z tytulu chyba tylko stanu auta. Ten sam rocznik, a ceny jak z dwoch beigunow. Stan techniczny, badz przygody auta mechaniczno, blacharskie decyduja o tym.
Ciezko komus kto ma 10 k pln na ZR-a powiedziec kup za 15 bo lepszy bo potem bedzie kup inne auto za 20 bo lepsze od tamtego i tak w nieskonczonosc. A budzet weryfikuje brutalnie
PS. Marcinmarcin, a przypomnij sobie jak zachwalales ze HGF-a nie masz bo sam wyszukales i sprowadziles Ja w dieslu zadnej pompy nie wymienialem, a juz 2-gi i oboma ponad 100 k km lekko
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
PS. Marcinmarcin, a przypomnij sobie jak zachwalales ze HGF-a nie masz bo sam wyszukales i sprowadziles Ja w dieslu zadnej pompy nie wymienialem, a juz 2-gi i oboma ponad 100 k km lekko
Dalej zachwalam, liczyłem się z tym przy zakupem, a cieszy mnie że tak długo wytrzymał klekot mi osobiście nie pasuje po prostu do ZR-a. Wracając do wlania - podkręcony klekot może i wleje 160-ce na prostej, ale zakręty generalnie zawsze będzie lepiej łykać auto z lżejszym silnikiem... a tu masz różnice w postaci chyba najlżejszego rzędowego 1.8 i 2.0 ciężkiego diesla... Z kolei porowanie kosztów zdecydowanie na plus diesla, nie wspominając o tym że te silniki są generalnie udane.
No ale HGF cie nie ominal, po prostu trzeba sie z tym liczyc , ze wczesniej czy pozniej sie przydazy.
W dieslu nie ma tego, ze kazdy cos ma co padnie. Teoretycznie wtryski lub sterowanie pompa, ale mnie na szczescie ominelo jedno i drugie
Dla mnie to auto i tak jest tak gokartowe, ze czy diesel czy bena, daje rade na zakretach
Nie rozumiem zupelnie rozbieznosci cenowych diesel i bena na aledrogo, jedyne co to wypadkowa przeszlosc albo beznadziejny stan auta moze powpodowac tak niska cene klekota. A jak wiadomo polacy kochaja diesle
http://www.facebook.com/p..._count=1&ref=nf jakby ktos nei widzial to tabela sredniego przebiegu pasta na alegro, od 8 roku uzytkowania niemal stoi w garazu 8 latek ma 197 a 19 latek 229 tysiecy
Jak dla mnie benzyna w ZR, osiagami i walorami dziwkowo jezdnymi nie usprawiedliwia kosztow utrzymania i zakupu. Ja wolalem diesla gdzie o dzwieku lepiej zapomniec, ale za to na stacji i w serwisie po taniosci
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum