Witam, zamierzam być szczęśliwym posiadaczem Rovera 620i + LPG, na co zwrócić szczególną uwagę przy zakupie ? jakie są typowe usterki dla tych modeli ? z góry dziękuję za odpowiedzi, liczę na szczerość
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lut 27, 2013 08:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
silnik hondy wiec za wiele sie chyba nie posypie przy zakupie obadaj bude czy bardzo ruda sie wcina sam nie mam benzyny ale honda powinna sie trzymac pozatym masz zamiennikow od ..... a nie chcesz czegos mocniejszego do takiej budy ? 116km przy gazie 100km na takie auto ci wystarczy?
W sumie przypadkiem trafiłem na Rovera więc mało wiem w tym temacie, wcześniej zastanawiałem się nad Astrą ale w porównaniu z Roverem Opel wypada beznadziejnie, myślę że 100KM na LPG wystarczy w zupełności tym bardziej że nie ma być to samochód do szaleństw, dzięki za odpowiedź
Poszukaj Si, pali tyle samo, a mocy więcej i lepiej wyposażone.
Zwróć uwagę na rdzę, szczególnie podszybie i okolice szyby przy rynienkach dachowych.
Tak samo nadkola, dolne sworznie w przednim zawieszeniu. Sprawdź spalanie oleju czy powyżej 4000rpm nie kopci na niebiesko.
Sprawdź czy nie falują obroty. Jeżeli klepią lekko zawory to się nie przejmuj.
Ważne też, żeby tarcze hamulcowe z przodu były w dobrym stanie i nie pofalowane, bo ich wymiana jest kosztowna tak jak w accordzie.
Zobaczy czy ręczny trzyma na oba koła.
Reszta to jak w każdym aucie. Warto też sprawdzić działanie klimy.
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum