Wysłany: Pon Mar 04, 2013 19:54 [R75 CDT] Test Webasto - video film
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Film z podłączenia webasto "na krótko" plus na szarozielony.
Moje webasto nie działało 15A bezpiecznik pod maską przepalał sie to założyłem 20 A webasto działało jakiś czas po czym padło , bezpiecznik cały, a jak chodzi webasto teraz przedstawia film. Obecnie nie załącza sie automatycznie tylko tak jak przedstawiłem na filmie.
Czemu nie załącza się automatycznie, czy to jest normalna praca ?
Automatycznie nie działa, może masz uszkodzony termowłącznik w zderzaku?
termowłącznik powinien dawać +12V na piec poniżej 5 stopni
Podłączałeś piec do komputera i zrobiłeś diagnostykę za pomocą Thermo Test? Nie ma co grzebać i gdybać, podłączanie trwa chwilę i bardzo pomaga.
Wentylator może być w kiepskim stanie i palić bezpiecznik.
Ja jak kliknę w link to sie pojawia, moze to kwestia jakiś sterowników , nikt nie widzi filmu ?
Nie podłączałem do komputera a co to jest Termo Test ? gdzie bede mogł takie cos zrobic?
jak kupiłem Roverka to miał przepalony bezpieczik, włożyłem 15 A i sie przepalił to włożyłem 20 A i przez kikla dni bylo ok ale pozniej webasto przestało sie odzywać. to bylo zimową porą kiedy czesto było poniżej 5 st C.
Thermo Test to oprogramowanie Webasto do diagnostyki pieca. Bardzo prosty program który w czasie rzeczywistym pokazuje stan poszczególnych elementów pieca i jego bieżące parametry. W razie problemów raportuje błędy itd.
interfejsy USB do diagnostyki Webasto są na allegro
http://allegro.pl/listing...terfejs+webasto
teraz film odpalił
nie powinien tak dymić
na początek zdejmij filtr powietrza - ta gumowa rura z wkładem gąbkowym
Wentylator płynnie chodzi czy szarpie?
Takie zadymianie często jest objawem uszkodzenia włókniny w palniku - taka siatka na którą podawane jest paliwo.
http://ogrzewaniepostojowe.net.pl/instalacja.php
Generalnie w takich przypadkach zalecany jest serwis komory spalania i palnika. Na początek czyszczenie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum