nie podoba mi się wcale. może na desce ZT jakoś by to wyglądało, jednak z eleganckim szykiem wnętrza w R75 to nie współgra. sporo roboty wykonałeś, ale moim zdaniem efekt słaby.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Sie 2010 Posty: 153 Skąd: Klucze
Wysłany: Wto Mar 05, 2013 14:06
Ładnie ci to wyszło i wierze że sporo pracy bo robie teraz to u siebie w 400 ale inna folia Jedynie pozostaje pogratulować cierpliwości i efektu końcowego
Hmm lepiej wygląda to niż ten ciemne coś w mg zt ale do r średnio przystoi trochę już oblatany carbon do 75
Nie zastanawiałeś się nad szczotkowanym aluminium ? Lepiej wygląda niż carbon i nie jest tak hmm pretensjonalny.Jest w kolorze tytanowym czyt. Czarnym .
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 5 razy Dołączył: 01 Kwi 2008 Posty: 320 Skąd: Orzelec Duży
Wysłany: Wto Mar 05, 2013 14:53
Folie kupiłem okazyjnie, a fotele od MG i kiera tunel i parę innych gratów na pewno wleci do środka , ale puki co opony, sprężyny , hamulce czyli bezpieczeństwo przede wszystkim
[ Dodano: Wto Mar 05, 2013 14:53 ]
tuners napisał/a:
Hmm lepiej wygląda to niż ten ciemne coś w mg zt ale do r średnio przystoi trochę już oblatany carbon do 75
Nie zastanawiałeś się nad szczotkowanym aluminium ? Lepiej wygląda niż carbon i nie jest tak hmm pretensjonalny.Jest w kolorze tytanowym czyt. Czarnym .
Szczotkowane Alu to jednak metal a nie lubię imitacji metalu jeśli nie jest to metal
a carbon to tworzywo sztuczne więc nawet okleina nie wygląda źle.
co do oklepania takiej oleiny to nigdy nie miałem okazji widzieć w moich okolicach wozu z okleiną nie widziałem więc bynajmniej tutaj nie jest to patent oklepany.
wolę to niż to drewno, a w razie czego zrywam i po kłopocie.
A jeśli chodzi o klasyczny wygląd r 75 to do mnie nie do końca ta klasyka przemawia.
Powiecie co za hipokryta, kupił rovera a nie podoba mu się dostojność i klasyka tego modelu, ale prawda jest taka że chce go zrobić po swojemu bez robienia wiochy, z klasą, MOJĄ klasą.
Dzis dostałem sprężynki H&R -35mm i utwardzę go, do tyłu założę spoiler od MG ZT , do tego chce zamontować zderzak przedni od ZT z tym że chce założyć chromy od zderzaka r75.
Co z tych planów zrobię czas pokaże ale bez planowania nie ma nic.
pozdro
_________________ ford focus 1.8 tdci 115 KM(2002r) obecnie ROVER 620 Ti Vitesse 200KM(97r)(SPRZEDAM ) KONTA
KT POD 669 482 723
Pomógł: 5 razy Dołączył: 01 Kwi 2008 Posty: 320 Skąd: Orzelec Duży
Wysłany: Wto Mar 05, 2013 16:41
sash997 napisał/a:
nie myślałeś aby panel klimatronika też obkleić?
Myślałem ale jest to bardzo trudne technicznie, za dużo tych przełączników, a przestrzeń między guzikiem a tym plastikiem maskującym jest bardzo mała, i gdy dojdzie tam jeszcze folia może się on po prostu zacinać.
Idąc dalej, okleję klimę to trzeba iść dalej w górę , a ramka radia nie będzie już tak ładnie wyglądać.
Przesadzić tez nie chce, poza tym fabrycznie nawet w MG nie było to w kolorze.
Zastanawiałem sie za to nad przełącznikami od szyb na drzwiach ale jeszcze zobaczę, jest to materiał chropowaty, nie wiem jak to sie złapie.
_________________ ford focus 1.8 tdci 115 KM(2002r) obecnie ROVER 620 Ti Vitesse 200KM(97r)(SPRZEDAM ) KONTA
KT POD 669 482 723
Raczej nie ,sila otwierającej poduszki moze wystrzelić fotel samochodowy na 10 czy 13 m do góry więc z rozdarciem folii raczej nie powinno być problemów
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum