Black ------------ 2.5 square mm - Heated Rear Window (heater elemet) - earth wire
Black/Green ------ 2.5 square mm - Heated Rear Window (heater elemet) - live wire
Orange ----------- 1.0 square mm - Central Door Locking - wire 1
Pink -------------- 1.0 square mm - Central Door locking - wire 2 (all models mk1 and mk2 except 2004 mk2 onwards where wire 2 is ground wire)
Light Green/Grey -- 1.0 square mm - Rear Screen Wiper Motor - wire 1
Brown/Green ------ 1.0 square mm - Rear Screen Wiper Motor - wire 2
Red/Green -------- 1.0 square mm - Rear Screen Wiper Motor - wire 3
Red/Orange ------- 0.5 square mm - Rear Number Plate Lamp - live wire
[ Dodano: Wto Mar 19, 2013 20:50 ]
Świtało STOP cienki przewód fioletowo-zielony "+", cienki czarny "-" podłączony IODP do grubego czarnego "-" od ogrzewania szyby.
_________________ Pozdrawiam,
Adam
SPAMU¦
Wysłany: Wto Mar 19, 2013 20:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Panowie, z rana zimno, odpalam auto, wlaczam ogrzewanie tylnej szyby... a tu stop na spoilerze sie pali a ogrzewanie marnie dziala albo w ogole. Oczywiscie stop spoilera nie dziala kiedy nacisne hamulec...
Kable byly przetarte, elektryk je lutowal. Pytanie kable pomylil czy jak? Co mam sprawdzic? Wiazke czy musze rozbierac spoiler?
hansikk91, albo coś konkretnie pokopał, albo niedokładnie zaizolował. Ja swoją wiązkę wyjąłem całkowicie i sam, kabelek po kabelku naprawiałem. Jak chcesz, to mam rozrysowany cały schemat jej elementów. W gruncie rzeczy jest to proste, tyle że czasochłonne.
Dzis zauważyłem ze nie swieci trzeci stop. Od razu wzialem się za wiazke klapy. Poprzedni właściciel już tam był i to nie raz. Takiego druciarstwa jeszcze nie widziałem. Porobilem wszystko tak ze ma teraz rece i nogi i bedzie na dlugo ale trzeci stop dalej nie świeci. Pewnie będę grzebal dalej przy samych zarowkach i tu mam pytanie. Czy można tam wsadzić diody w5w zamiast tych żarówek? Próbował ktoś?
W moim temacie masz walkę z 3 stopem i przeróbkę na led.
https://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=105400&postdays=0&postorder=asc&start=0
zależy jak te moduły są zbudowane, blaszki w lampie są wspólne wszystkie górne i wszystkie dolne, a nie co druga od lewej do prawej. Jak wsadzisz diodki które mają wyprowadzenia po bokach, a nie osobno góra-dół, to spalisz wiązkę.
A nie działa teraz, bo pewnie ją zalało i zgniła.
Obadalem dzis trzeci stop. Jest popekany tak ze jak go odkrece to caly czerwony plastik sie rozleci. Bardzo mozliwe zo dostawala sie tam woda i narobila korozji na stykach. Jak nie woda to na bank wilgoc bo oprocz pekniec byly też mniejsze dziury. Jedyne co to wymiana na nowy lub sprawna uzywke i tutaj mam pytanie czy do rovera 200 pasuje spojler od mg zr? Ten z ta poprzeczką w srodku. Czy rozstaw tych 4 śrub jest taki sam? Sory za offtop ale skoro juz wymiana to chetnie zalozylbym od razu to fajniejsze skrzydelko z mg zr.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum