Wysłany: Wto Kwi 02, 2013 18:19 opinie na temat r75 cdt
jak w temacie prosilbym o opinie posiadaczy r75 cdt 116km jak to autko jezdzi? chodzi mi o dynamike czy w miare dobrze sie zbiera czy tez jest to mulowate auto?ile srednio spala ON? itp.z gory wszystkim dziekuje.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 02, 2013 18:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
w prawdzie mam benzynę, ale co nieco o dieslu czytałem i powiem ci tak
spalanie średnie: ponad 6l
dynamika: miałem okazje się przejechać, ale zaniedbanym stanie i powiem, ze beznadziejna lecz uważam, że to tylko i wyłącznie wina nie dbania o samochód. Na forum są osoby co tanim kosztem wrzucili inne mapki silnika, dzięki czemu spora różnica w dynamice
komfort: porównując do 200, to na pewno duża różnica
awaryjność: to głównie wyprzęgnik, lecz tu nie ma znaczenia silnik, ale na forum jest jak sobie z tym radzić
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
w prawdzie mam benzynę, ale co nieco o dieslu czytałem i powiem ci tak
spalanie średnie: ponad 6l
dynamika: miałem okazje się przejechać, ale zaniedbanym stanie i powiem, ze beznadziejna lecz uważam, że to tylko i wyłącznie wina nie dbania o samochód. Na forum są osoby co tanim kosztem wrzucili inne mapki silnika, dzięki czemu spora różnica w dynamice
komfort: porównując do 200, to na pewno duża różnica
awaryjność: to głównie wyprzęgnik, lecz tu nie ma znaczenia silnik, ale na forum jest jak sobie z tym radzić
A jakie jest spalanie twojego autka średnio po mieście trasa mieszana?
Witam, ja mam w diesel 2.0 CTD, jest zima więc autko musi się rozgrzać żeby nabrało dynamiki (choć niekoniecznie). Porywu nie ma ale daje radę, wtedy kiedy trzeba nie zawodzi, to tylko 116 koni, a samóch swoje waży.
Miasto ok. 8-9 l.
Trasa ok. 6-7 l.
Dokładnie nie sprawdzałem, ale jakoś tak wychodzi.
Witam, ja mam w diesel 2.0 CTD, jest zima więc autko musi się rozgrzać żeby nabrało dynamiki (choć niekoniecznie). Porywu nie ma ale daje radę, wtedy kiedy trzeba nie zawodzi, to tylko 116 koni, a samóch swoje waży.
Miasto ok. 8-9 l.
Trasa ok. 6-7 l.
mozesz porównać jazde swoim z innym dieslem? czy to spalanie u ciebie jest w normie czy one tak naprawdę dużo palą bo słyszałem ze potrafią 7l po miescie i czy są tak ciche w srodku jak inni mówią?nie mam mozliwosci samemu sprawdzic tego auta bo nie znam nikogo kto by mial.
mój na śląsku w mieście pali 7-7,5l, w trasie A4 tempomat na 110km/h ustawiony pali ok 5,5l, tempomat na 90km/h pali około 4,7l, moje spalanie jest jak najbardziej wiarygodne sprawdzam przy dystrybutorze i od samego kupna samochodu prowadzę dziennik kosztów na http://www.motostat.pl/me.../stats/id/34919
Miasto ok. 8-9 l.
Trasa ok. 6-7 l.
mozesz porównać jazde swoim z innym dieslem? czy to spalanie u ciebie jest w normie czy one tak naprawdę dużo palą bo słyszałem ze potrafią 7l po miescie i czy są tak ciche w srodku jak inni mówią?nie mam mozliwosci samemu sprawdzic tego auta bo nie znam nikogo kto by mial.
Podane dane przeze mnie mogą być niedokładne, ja takie przyjmuje ponieważ litr więcej nie robi dla mnie znaczenia. Jeżdzę po warszawie, więc stanie w korkach jest oczywistością. Przyjmuje że minium to 8 litrów, raz spali mniej raz więcej w zależności od jazdy.
Na trasie też bywa różnie, jak jedziesz stałą prędkością przez godzine wiadomo ze spali mniej niż ciągłe zwalnianie i przyspieszanie, wymijanie i natrafienie na zawalidrogę też robi swoje itp.
Co do głośności nie mogę się wypowiedzieć, mam szerokie opony 225, szum jest ale czy głośny? Czasem otwieram okno żeby lepiej słyszeć jak szura po asfalcie:)
a czy warto kupic ten model w dieslu cdt czy raczej benzyna-gaz 1,8 lub 2,0? chodzi mi o to czy tym dieslem 116km nie bedzie mnie odstawiał małolat seicento.
miałem pare aut benzyna-gaz i jak na razie mam dosc ciągle cos z tym gazem nie tak i przeglądy droższe montaż to tez wydatek. jak teraz ma diesla to nie ma żadnych kłopotów odpukać,wiec wolałbym diesla w r75 a na cdti raczej mnie nie będzie stac sa droższe dlatego te pytania czy można bezstresowo jeździć cdt
ja tak samo teraz wolałbym diesla, ponieważ gaż nowy cena spora, rozrząd tez nie tani i ciągle jeszcze coś wychodzi. Nie przypuszczałem, ze tak będę wkładał w samochód, sam gaz i rozrząd to około 6 tyś. i ciągle coś nie tak. Jak bym tył do diesla dołożył, to by się świecił
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
jeżdżę Roverami R75 od ponad 4 lat, miałem 2 R75 i w żadnym nie miałem usterki silnika jedynie inne podzespoły auta, sprzęgło zawieszenie i inne pierdoły silnik jako tako super
jeżdżę Roverami R75 od ponad 4 lat, miałem 2 R75 i w żadnym nie miałem usterki silnika jedynie inne podzespoły auta, sprzęgło zawieszenie i inne pierdoły silnik jako tako super
mówisz o 2.0 cdt? no i tak chyba będzie ze jednak na podwórzu stanie r75 2.0cdt
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum