właśnie miałem się podpytać jak z tymi kolektorami
czy może można wrzucić od mocneijszych
a silnik jakjuż bym miał wrzucić to 1.6... ale wolałbym więcej kasy zostawić w kieszeni, ale dlatego zadałem pytanie na forum żeby w razie co wszelkie wątpliwości rozwiać
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
W dziale tuning mechaniczny, masz podiweszony temat o modyikacjach układów dolotowych w R, looknij tam, jest o zakładaniu większej przepustnicy i o zmianie kolektora ssącego Wydechowego bym specjalnie sie nie czepiał - masz 4-2-1, no chyba, że zapakować mu supersprinta ale to już dużo $$ poczytaj tamten temat, coś napewno Ci pojaśni, zwłaszcza ostatnie posty Kolegi, kóry ma poldka i roverka
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
bo właśnie rozmawiam z kolega ADI-Mistrzu i doszliśmy do wniosku że można by zaaplikować wydechowy od 1,6 albo i 1.8 nawet tylko musiałbym zmienić tą rurę, która wędruje od kolektora to tłumika środkowego, bo u mnie jest na 1 wyjście a w tamtych na dwa...
Markzo, dzięki za pomoc
1 wyjście? Misiek, to Ty masz kolektor wydechowy 4-1?? bo przy 4-2-1 powinno być zejście w 2 rurke a potem katalizator...czyli wydechowy tez do wymiany
Ja bym założył 16V, wydechowy w takim razie 4-2-1, może byc oryginał, możesz poszukac jakiegoś aftermarketowego zamiennika z nierdzewki, będzie dużo lżejszy, może kilka KM dodać Ssący trzeba popytać, czy od VVC podejdzie, bo podobno ma większe kanały, tez na plus podobno ta przepustnica od poldona poprawia reakcje na gaz, do tego wkładka sportow czy tez stożek z dolotem i powinno to zacząć jechać
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
stożek SIMOTA jest
bardzo dużo mi rozjaśniło z tą przepustnica, przeczytałem cały temat...
no ciekawi mnie jeszcze w takim razie tylko ten ssący, bo głowica i wydech już wiem co zrobić
Odświeżę troszkę temat. Czy przy zmianie tylko głowicy na 16V oraz kolektora trzeba jeszcze kombinować coś z komputerem. Czy wystarczy tylko wymiana tych dwóch rzeczy i będzie śmigać?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum