Wysłany: Pon Maj 06, 2013 10:35 [R827 coupe] Nie kręci, nie odpala
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.7 Rok produkcji: 1996
Witam
Mój Rover to 827 coupe 1996 r + zwykły gas
Tak jak w temacie wystąpił problem z roverkiem, gdyż zapomniałem wyłączyć tylnią lampkę i rozladował sie aku, następnie wyciągnałem aku, naładowałem lecz po włóżeniu go i przekręceniu kluczykiem brak reakcji ze strony rozrusznika słychać tak jakby cyknięcie z przekaźnika oznaczonego kluczykiem pod maską silnika, szukając o problemie na forum, sprawdziłem ten przekaźnik, zamieniałem go z przekażnikiem od lamp oraz spinałem piny 87 i 30, sprawdziłem klemy<przeczyściłem>, sprawdziłem bezpiecznik 50 a oznaczony G, jednakże dziś sprawdze na krótko rozrusznik i stąd pytanie jak to dokładnie zrobić, najprościej. Nadmienie także, że ostatnim czasem występywał problem ze stacyjką tj. trzeba było trochę pokombinoweać żeby przekręcić na zapłon, co do tego problemu jak sprawdzić czy przyczyną nie jest stacyjka lub immo. Pilot się zespsuł, został sam kluczyk.
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 06, 2013 10:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Więc tak co do rozrusznika zewrzyj gruby czerwony z cienkim czerwonym na rozruszniku . Rozbierz stacyjkę i podaj ręcznie potrzebny Ci prąd . Co do immo nie wiem bo mam przed liftem .
Jak podać ten prąd na stacyjkę.... tam od lewej strony ze stacyjki jest 5 lutów i wychodzące kable oznaczoinych 1-5 , czy to tam mam podać prąd, w które luty?? pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum