Wysłany: Wto Maj 07, 2013 16:08 [r416] szarpanie silnika i brak mocy
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1999
witam, mam problem a mianowicie chodzi i moc. po odpaleniu na zimnym strasznie mi szarpie, az sie nagrzeje i jest juz ok. gdy mu depne nie ma mocy jaka powinien miec. ogolnie strasznie muli. czasami mi sie wydaje ze chodzi lepiej czasami gorzej. dodam tez ze np. jak parkuje i w ostatniej chwili naciskam sprzeglo obroty ida troche do góry i opadaja. moze to byc sonda lambda? prosze o pomoc
Ostatnio zmieniony przez lleewwyy Wto Maj 07, 2013 16:26, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Wto Maj 07, 2013 16:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 63 razy Dołączył: 10 Sie 2007 Posty: 1453 Skąd: Busko-Zdrój
Wysłany: Wto Maj 07, 2013 16:12
Ja stawiałbym na czujnik temperatury wody. Są 2. Jeden jest dla wskaźnika na liczniku, drugi dla kompa ECU.
Poza tym, popraw temat, bo moderatorzy Cię przejadą.
_________________ >lepiej głupio zapytać, niż mądrze coś spie....lić<
Pomógł: 63 razy Dołączył: 10 Sie 2007 Posty: 1453 Skąd: Busko-Zdrój
Wysłany: Wto Maj 07, 2013 16:34
Z prawej strony silnika, od przodu, z głowicy wychodzi króciec z rurkę do chłodnicy, na tym króćcu są 2 czujniki, jeden z wtyczką na 1 kabelek jest do wskaźnika na liczniku, a drugi z wtyczką na 2 kabelki jest dla kompa ECU.
NIe musisz go od razu wymieniać, gdzieś na forum były podane rezystancje tych czujników, możesz pomierzyć.
_________________ >lepiej głupio zapytać, niż mądrze coś spie....lić<
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum