Wysłany: Sob Lip 20, 2013 21:02 [R420 SDi] Czarny dym, dziwne zachowanie silnika...
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam!
Dzisiaj rano zauważyłem, że strasznie na czarno dymi mi autko na jałowych biegu jak i na wysokich obrotach, silnik dziwnie się zachowuje, otóż dziwnie pracuje: trzęsie go dziwnie i przenosi na auto te wibracje, po dodaniu gazu autko już nie trzęsie... i głośno pracuje jak traktor...
Możecie mnie nakierować co mogło się stać ?
No i jutrzejszy wyjazd w góry roverek nie spędzi ze mną, niestety zmuszony jestem pojechać mondeo
_________________ "Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lip 20, 2013 21:02 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Z tego co zauważyłem to już, aż tak bardzo na czarno nie kopci ale za to białawy dym z wydechu co wskazuje na turbinę... możecie oglądnąć filmik i postawić opinie/ Byłbym bardzo wdzięczny!
_________________ "Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."
To mnie nie pocieszyłeś Sabzu, na czasie będę musiał zaprowadzić do mechanika niech oceni sytuację co dokładnie jest przyczyną...
Dodam jeszcze, że zauważyłem ubytki w płynie chłodniczym dość spore, nie wiem jaki powód czy dziurawe przewody, zbiorniczek (w sumie oglądnąłem go i wydaję się być cały) czy jeszcze coś innego...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum