Wysłany: Wto Sie 13, 2013 13:53 [R600] problem z obrotami
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
moj roverek [sdi ]od jakiegos czasu sie zacina(jakby dusi sie) tzn jadac na każdym biegu dochodzi do 2000-2200 obr/min i nie idzie dalej odpuszczam gaz dociskam i idzie dalej na obrotach i tak na kazdym biegu jest prawie, wymienilem filtry sprawdzilem wiązke wymienilem czujnik hamulca skasowalem błedy i dalej to samo zastanawiam sie nad pompa czy dawac gdzies do sprawdzeniai czy nastawianie czy regeneracja nie przekroczy kupna uzywki jakies czy odrazu wymieniac na jakkoms z aukcyjnych portali tylko tak patrzac po tych portalach to sa rozne do sdi nie wiem co robic
Ostatnio zmieniony przez puhacz Wto Sie 13, 2013 14:06, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sie 13, 2013 13:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Sro Sie 14, 2013 09:35 Re: [R600] problem z obrotami
puhacz napisał/a:
moj roverek [sdi ]od jakiegos czasu sie zacina(jakby dusi sie) tzn jadac na każdym biegu dochodzi do 2000-2200 obr/min i nie idzie dalej odpuszczam gaz dociskam i idzie dalej na obrotach i tak na kazdym biegu jest prawie, wymienilem filtry sprawdzilem wiązke wymienilem czujnik hamulca skasowalem błedy i dalej to samo zastanawiam sie nad pompa czy dawac gdzies do sprawdzeniai czy nastawianie czy regeneracja nie przekroczy kupna uzywki jakies czy odrazu wymieniac na jakkoms z aukcyjnych portali tylko tak patrzac po tych portalach to sa rozne do sdi nie wiem co robic
podjedz na diagnostykę , sprawdź jeszcze przepływomierz .
a jak przepływka sprawna to podjedz do pompiarza i się dowiedz jak to wygląda , ja miałem czyszczony nastawnik to pomogło , teraz mi na ciepłym świrują obroty i raczej tez mnie czeka regeneracja pompy
a tak w ogóle to chętnie zobaczę opinie innych co do kupna używanej pompy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum