Wysłany: Czw Sie 22, 2013 06:50 [MGZTT] brak spryskiwaczy !
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
witam !,chciałem spryskać szybę w trakcie jazdy i ...nic ,płyn nie leciał choć zbiornik pełny.
Na parkingu pod domem sprawdziłem bezpieczniki te po stronie pasażera i są OK, pompkę sprawdziłem na ostro i działa! na przewodach brak napięcia ! jest jeszcze gdzieś jakiś przekażnik?,może bezpiecznik?gdzieś pod maską?a może szlag trafił kable? ,jeśli tak to co zrobić???
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sie 22, 2013 06:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
naprawić czujnik poziomu płynu jak sygnalizuje niski stan to często nie pryskają mimo że płyn jest. miałem tak u siebie. No i o ile pamiętam to jest przekaźnik spryskiwacza ale nie przypomnę sobie który i gdzie.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Wysłany: Czw Sie 22, 2013 13:19 [MGZTT] brak spryskiwaczy !
zastanawiam się nad poprowadzeniem nowych kabli od pompki ...tylko gdzie je podłączyć?,bo szukanie uszkodzenia starego kabla w tej plątaninie to jak szukanie igły w stogu siana
Kable widać od wtyczki pompki do pewnego momentu potem nikną w gąszczu innych i...amba
Wysłany: Pią Sie 23, 2013 06:51
alpacino napisał/a:
sorka ...co manetka ?mam rozebrać obudowę pod kierownicą ?
no tak , ściągnąć osłonę kolumny, odkręcić manetkę ( 2 śruby ) , wypiąć kostkę i w niej zewrzeć te przewody.Jak nie zadziała przy włączonym zapłonie, to dobrać się do modułu komfortu BCU i sprawdzić wtyczkę oraz ciągłość przewodu zielono/czarnego ( pin 30 ),zakładam ,że wycieraczki działają i ich sterowanie .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum