Wysłany: Nie Sie 25, 2013 17:21 [R600 SDi] Wyciek spod auta
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Po dzisiejszej jeździe R zauważyłem wyciek.Znajduje się on tuż za lewym przednim kołem, mniej więcej na wysokości fotela kierowcy.Sprawdziłem co to może być i zobaczyłem to co przedstawiam na zdjęciach.Przepraszam za słabą jakość, ale robione na szybko telefonem.
Owy wyciek wygląda jak smar.
Co to za część się odkleiła ?
_________________ Był R 216 Gti, później R 600 SDI, a teraz Opel Vectra C
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sie 25, 2013 17:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mówiąc szczerze to nie wiem, co może w tym miejscu wyciekać, co wygląda jak smar. Spróbuj "nałapać" do czegoś ten wyciek, wtedy będzie łatwiej to stwierdzić.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
miałem podobnie. Rurka paliwowa jest stalowa, rdzewieje i robi się z niej sitko.
Po dłuższym postoju miałem problemy z paleniem, dużo palił ( a raczej ciekł) podłoga była mokra. Po wymianie przewodów wszystko znikło.
Pomógł: 9 razy Dołączył: 30 Kwi 2013 Posty: 311 Skąd: Kraków
Wysłany: Pią Sie 30, 2013 21:28
Wybacz ale nie radzę ci robić tak jak zrobiłeś.Jak masz stalowe skorodowane przewody to co trochę będziesz wstawiał kawałki gumy. Wywal stalowe a załóż gumowe zbrojone. Średnice wewnętrzne przewodu to 6mm powrót a 8mm doprowadzenie. Tniesz je zaraz za szybkozłączką pod autem przy zbiorniku i w miejscu gdzie zaczyjają iść w górę po ścianie grodziowej i masz spokój. Koszt ok 50-60 zł przewody plus 4 opaski skręcane.
_________________ Z roverów się śmieją ale nie muszę przynajmniej pedałować.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum