Wysłany: Wto Sie 27, 2013 16:57 [R 220 coupe] półosie - gdzie znajdę, lub od czego pasują ?
Typ: Ti Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam,
na allegro nie ma, w sklepach nie ma, nawet w katalogach nie ma przegubów ani kompletnych półosi do 220 turbo... gdzie znajdę albo od czego podpasują ?
myślałem nad używkami ale po pierwsze cieżko znaleźć a po drugie nie wiadomo czy bedą dobre...
od 2,0dohc podejdą ?
może przeguby z 820ti? wewnętrzne chyba są podobne..
może od jakiegoś diesla?
gdyby ktoś wiedział, lub miał to chętnię odkupię (najlepiej całe sprawne półosie)
całe półosie pasuja od diesla? czy tylko przeguby? są identyczne ? ale konkretnie z jakiego modelu? nowszego 200 czy moze od 400? wiem ze półosie od 820ti są dłuższe..
Potrzebujesz pół osie, czy tylko przeguby? Wiem, że przeguby powinny pasować z 200 SDi (analogicznie skrzynia pg1). Jeśli byś nic nie znalazł, jest w WWA RsParts, kiedyś tam kupował przegub, trochę drogo, ale w dobrym stanie. Jakbyś nigdzie nie znalazł to są magicy, którzy dorabiają pół ośki/przeguby z innych aut, oczywiście to wszystko wyważają..
ja mam silnik d16a8 i dopasowałem sobie półośkę od CRX'a. pasuje tez od concerto, civica. Są 2 rodzaje półośi z podpora i bez. Najlepiej szukaj w samochodach z tym samym silnikiem.
ja mam silnik d16a8 i dopasowałem sobie półośkę od CRX'a. pasuje tez od concerto, civica. Są 2 rodzaje półośi z podpora i bez. Najlepiej szukaj w samochodach z tym samym silnikiem.
[ot]
PS
Ja przy swapie d16z5 -> d16w3 w coupe (sohc non-vtec) zostawiłem swoją skrzynię, wymieniliśmy tylko mechanizm różnicowy z sohc i wtedy pół osie były cieńsze = łatwiej dostępne oraz tańsze.
[/ot]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum