Wysłany: Nie Wrz 01, 2013 10:39 Rover 200 BRM RADOM, pomoc w ocenie i zakupie.
Witam,
Jestem zainteresowany zakupem ww auta. Chcę pojechać obejrzeć samochód w najbliższy poniedziałek, wtorek (2,3 /wrzesień. Czy ktoś z forum może rzucić okiem na ten samochód? Może ktoś go "zna"?
Z tego co sam się zorientowałem, to lusterka, koła są nieoryginalne. Czy możliwe jest aby był wyprodukowany w 2001 roku? To dziwne, zakładając że to limitowana seria, powinna rozejść się jak ciepłe błeczki, tym bardziej że BRM wyszedł w 1998 roku. Moc na aukcji, wg mnie jest zawyżona.
Ostatnie pytanie, ile warty jest taki samochód? Od kilku lat obserwuję BRM'y na portalach aukcyjnych i jeszcze nigdy nie widziałem go tak tanio!
Kierownicy chyba takze nie ma oryginalnej.
Ogolnie auto długo wisi na allego.
Wersja w podstawie ma 145 km.
Seryjnie to on jest obnizony i nie powstal na czesc urodzin Rovera
_________________ Był R 216 Gti, później R 600 SDI, a teraz Opel Vectra C
Kierownica, lusterka, wydech - kombinowane
Felgi - oryginalne, ale lakierowane na czarno
Zbędne nakładki na reflektory
Wymiana kierownicy wskazuje, że mogło być albo bite i wystrzeliła poduszka, albo przebieg tak skręcony, że kierownica nadawała się tylko do wymiany (choć wtedy chyba lepiej byłoby dać do obszycia, żeby zachować oryginał)
No i zbędna instalacja gazowa - mi trochę szkoda wiercić dziury w takim aucie Może uda mi się dzisiaj podjechać i sprawdzić co to za autko, bo akurat jestem w Radomiu, a sam posiadam BRM
edit:
Jednak nie obejrzę, bo gościu gdzieś pojechał i będzie po 20-tej, a około 17-tej planuję wracać do Łodzi A szkoda, bo chętnie porównałbym oba auta
Kierownica, lusterka, wydech - kombinowane
Felgi - oryginalne, ale lakierowane na czarno
Zbędne nakładki na reflektory
+ nieoryginalne kierunkowskazy oraz dokładki; boczne i tylna
No i ten rocznik; 2001 to może być data 1 rejestracji, na pewno nie produkcji. Liczba wyprodukowanych egzemplarzy też nie jest zgodna z oficjalnymi źródłami.
Jeśli ktoś chce traktować ten egzemplarz jako kolekcjonerski, to LPG znacznie obniża wartość.
[ Dodano: Nie Wrz 01, 2013 15:14 ]
Ronald napisał/a:
Czy możliwe jest aby był wyprodukowany w 2001 roku? To dziwne, zakładając że to limitowana seria, powinna rozejść się jak ciepłe błeczki, tym bardziej że BRM wyszedł w 1998 roku.
J.w., skończyli je produkować razem ze zwykłą serią 200, ale trochę zalegały w salonach ze względu na wyższą cenę. 2001 co najwyżej może być datą pierwszej rejestracji.
Ronald napisał/a:
Moc na aukcji, wg mnie jest zawyżona.
Seria miała 145KM.
Ronald napisał/a:
Ostatnie pytanie, ile warty jest taki samochód? Od kilku lat obserwuję BRM'y na portalach aukcyjnych i jeszcze nigdy nie widziałem go tak tanio!
Już było kilka BRM w Polsce na sprzedaż, cena była podobna do tej.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Auto generalnie w dość dobrym stanie. Oblecieliśmy go miernikiem lakieru i wyszło kilka "robótek ręcznych" nad nadkolem tylnym, ale właściciel tego nie krył. Wnętrze bardzo zadbane, z zewnątrz auto też dobrze się prezentuje.
Równo pracuje na LPG i na PB. Za 66 zł robi 280 km
Genialna gałka zmiany biegów! Piękne burdelowe wnętrze, no i "zrywa" na dwa koła, dzięki szperze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum