Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 1998
[Witam! Mam mianowicie taki problem. Zaczął mi ubywać płyn chłodniczy ze zbiorniczka dosyć bardzo, olej na bagnecie wyglądał jak kawa z mlekiem wiec stwierdziłem, że poszła uszczelka pod głowicą. Mechanik jak rozebrał wszystko stwierdził, że nie widać żeby uszczelka była uszkodzona, głowica poszła do sprawdzenia i jest cała szczelna, więc może ktoś wie co może to jeszcze być za usterka? A może to jednak uszczelka w jakiś sposób przepuszcza?]
Ostatnio zmieniony przez michu084 Wto Wrz 10, 2013 19:29, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Wrz 10, 2013 17:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie widać, co nie znaczy że nie przepuszcza...
Objawy wyraźnie wskazują na mieszanie oleju z płynem...
U mnie też występował wyraźny ubytek płynu i okazało się że uszczelka pod kolektorem ssącym była do wymiany...
_________________ Proste są dla szybkich samochodów
Zakręty dla szybkich kierowców!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum